NESREĆA NA TRENINGU: Mladoj olimpijki (11) u stravičnom padu sa skejta napukla lobanja UZNEMIRUJUĆI SNIMAK
Foto: Printscreen

JEZIVO

NESREĆA NA TRENINGU: Mladoj olimpijki (11) u stravičnom padu sa skejta napukla lobanja UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

Ostali sportovi -

Jedanaestogodišnja Britanka Skaj Braun trebala je nastupom na skejtu da na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su prebačene za sledeću godinu, da bude najmlađa britanska olimpijka u istoriji Igara.

Njen nastup je upitan nakon stravičnog pada u Kaliforniji gde najčešće trenira. Braunova je u punoj brzini sletela sa rampe u pokušaju da preskoči na drugu rampu, posle čega je sa nekoliko metara visine pala naglavačke na pod.

Hitno je u nesvesti helikopterom prevezena u bolnicu gde su lekari strahovali za njen život. Iako je zaradila napuknuće lobanje i lom ruke i zgloba, Skaj je van životne opasnosti i dobro se oporavlja.

"Kaciga joj je spasila život i ima sreće što je ostala živa. Bilo je strašno, sletela je pravo na glavu. Lekari su oduševljeni njenim pozitivnim duhom i nadam se da će sve biti u redu", rekao je njen otac Stjuart.

Skaj je objavila snimak pada na kojem se vidi samo izletanje sa rampe, ali ne i pad. Snimljen je i helikopter koji je prevezao do bolnice i njena poruka u kojoj sa natečenim okom navijače uverava da će nastupiti u Tokiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track