GRAD ŠAMPIONA ZLATNOG SRCA: Sportske igre mladih posetile Veliko Gradište
Foto: Sportske igre mladih

karavan nastavljen posle korone

GRAD ŠAMPIONA ZLATNOG SRCA: Sportske igre mladih posetile Veliko Gradište

Ostali sportovi -

Sportske igre mladih su i definitivno krenule u Srbiji.

Posle najave početka Igara u Priboju, od četvrka kreću i turniri širom Srbije. A je odbojkašima iz Velikog Gradišta pripala titula ukupnih pobednika Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za 2019. godinu. Ovo priznanje dodeljuje se ekipi ili pojedincu koji osim rezultata na terenu, pokažu da neguju i sve druge vrednosti koje odlikuju prave šampione, kao što su prijateljstvo, tolerancija, timski duh i lepo vaspitanje. Plakete su uručene i vođi odbojkaškog tima Draganu Mandiću, direktoru OŠ “Ivo Lola Ribar” iz Velikog Gradišta, kao i legendarnom odbojkašu poreklom iz Velikog Gradišta – Slobodanu Bobi Kovaču (koji je zbog obaveza sa reprezentacijom Srbije opravdano bio u odsutan, ali je preko gospodina Milića pozdravio nagrađene).

Posebno priznanje “Grad šampiona”, predsednica Sportskog igara mladih Srbije Ivana Jovanović uručila je Draganu Miliću, predsedniku opštine Veliko Gradište.

Ukupni pobednik Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za 2019. godinu je muška odbojkaška ekipa iz Velikog Gradišta – odlučio je, nakon detaljne analize prošle sezone, menadžment te organizacije. Kako su objasnili iz tima SIM Srbije, rezultati na sportskim terenima i osvojene medalje tokom takmičenja nisu presudni prilikom odabira pobednika sezone. U obzir se uzima kompletan utisak koji su ekipa ili pojedinačni sportista ostavili tokom trajanja Igara – od ponašanja i odnosa prema organizaciji, lepog vaspitanja i kulture, do negovanja i promovisanja onih najvažnijih vrednosti na kojima počivaju Igre: prijateljstva, tolerancije, fer-pleja, poštenja, zajedništva, ljubavi i drugih.

Upravo po tome se ekipa mladih odbojkaša iz Velikog Gradišta izdvojila u prošloj sezoni. Ovi momci su od prvog dana osvojili srca publike, ali i ostalih učesnika, kao i organizatora. Učinili su to svojom nenametljivošću, lepim vaspitanjem, toplinom i uvek nasmejanim licima, dok su uporedo na terenu pokazivali da ne žive za pobedu, već – za igru i za svoj tim! A pobeda je onda došla samo kao logičan sled stvari.

Oni su najpre zablistali kao prvoplasirani na državnom prvenstvu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, održanom na terenima Ade Ciganlije, a zatim su isti uspeh ponovili i u Splitu, pa su se sa Velikog međunarodnog finala Sportskih igara mladih takođe vratili sa zlatnom medaljom.

foto: Sportske igre mladih

Plakete pobednicima, njihovom vođi Draganu Mandiću, direktoru Osnovne škole “Ivo Lola Ribar”, te njihovom sugrađaninu (a mnogima od njih i idolu) Slobodanu Kovaču, ali i gradu iz koga potiču šampioni uručila je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih na današnjem prijemu, u Gradskoj kući u Velikom Gradištu.

– Dobro je poznato da pobeda na sportskom terenu na Igrama nikada nije bila prioritet, već su daleko bitnije one druge pobede koje našu decu motivišu da budu dobri ljudi, timski igrači i odani i požrtvovani prijatelji. Upravo zato kriterijumi kojima se rukovodimo kada odlučujemo o ukupnom pobedniku najlepše sportke priče obuhvataju: odnos prema organizaciji, ponašanje na sportskom terenu, ali i van njega, reprezentovanje SIM Srbije, naše zemlje i lokalne zajednice, te poštovanje svih ostalih pravila i procedura. Zlatni momci iz Velikog Gradišta i njihov vođa su, zbog kompletne slike i vrhunske realizacije navedenih aktivnosti, zasluženo proglašeni za ukupne pobednike SIM Srbije za 2019. godinu – istakla je Ivana Jovanović na prijemu u Velikom Gradištu.

Pored plaketa, odbojkaši iz Velikog Gradišta na poklon od Dunav osiguranje Sportskih igara mladih dobili su i vrednu sportsku opremu.

- Čast je biti uz ove klince, koji su zaista budućnost Srbije. U Velikom Gradištu je seme odbojke posejano pre 60 godina. Danas je to seme izraslo u veliko stablo i to stablo ne može tek tako lako da se uništi. Hvala i Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih Srbije što su izabrali naše odbojkaše za ovako lepo priznanje. Očekujem neke nove klince iz našeg kraja da beleže nove uspehe na Igrama i ove godine, kako na terenu, tako i van sportskih terena – istakao je predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, čovek za koga važi da je čovek sporta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track