U VRANJE NEMA LAGANJE: Davor Štefanek održao panel diskusiju na jugu Srbije!
Foto: SSS

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

U VRANJE NEMA LAGANJE: Davor Štefanek održao panel diskusiju na jugu Srbije!

Ostali sportovi -

Sportski savez Srbije nastavio je s aktivnostima, pa su tako predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković posetili Vranje.

Ovaj put pored redovnih sastanaka organizovana je panel diskusija sa sportskim savezima Pčinjskog okruga. Pravni savetnik u Sportskom savezu Srbije profesor Nenad Đurdević najpre je ukazao na promene u pravilnicima, a zatim su rukovodioci saveza postavljali pitanja i ukazivali na eventualne probleme na koje nailaze.

foto: SSS

Predsednik SSS Davor Štefanek istakao je važnost ovakvih događaja:

"Ono na čemu insistiramo jeste dobra komunikacija i funkcionisanje teritorijalnih sportskih saveza na najbolji mogući način, naravno u skladu sa Zakonom o sportu. Od ove godine biće više ovakvih okupljanja, kako bi se češće viđali i rešavali nedoumice. Počeli smo od Pčinjskog okruga, sa Braničevskim okrugom ćemo diskutovati u četvrtak, to mogu za sada da najavim. Dolazak na ovakve događaje ukazuje nam ko je i u kolikoj meri željan da poboljša sport na svojoj teritoriji", zaključio je Štefanek.

foto: SSS

Nakon diskusije organizovan je i sastanak sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem. Sastanku je prisustvovao i član Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije Slađan Stanojković koji je upućen u situaciju sa sportom u gradu. Gradonačelnik je najavio da će morati da uvede određene promene u narednom periodu i dodatno podstakne rad sportskih institucija Vranja.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković rekao je da se poboljšanje vidi, ali da situacija još nije na očekivanom nivou, pa će Sportski savez Srbije uložiti još više rada sa lokalnom samoupravom na rešavanju problema.

G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track