VANJA UDOVIČIĆ: Ne postoje mali i veliki, svi smo u istom timu!
Foto: Nebojša Mandić

IZJAVA

VANJA UDOVIČIĆ: Ne postoje mali i veliki, svi smo u istom timu!

Ostali sportovi -

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas, prilikom posete Fudbalskom klubu Jadran u Feketiću, da "ne postoje veliki i mali, već da svi igraju u istom timu".

Ministar Udovičić danas je posetio Severnobački okrug, gde je razgovarao sa članovima i mladim igračima nekoliko lokalnih fudbalskih klubova, a u Subotici je otvorio mali Sajam sporta.

Udovičić je posetio i Fudbalski klub Bikovo, koji postoji sedam decenija, a u njemu trenira nekoliko desetina mladića s kojima je danas ministar razgovarao.

Taj klub deo je sportske porodice Subotice, koja okuplja skoro 150 klubova. Deo njih predstavio se sa oko četiri stotine dece na prvom malom sajmu sporta.

"Mnogo važniji aspekt sajma sporta je da promovišemo sportove, promovišemo možda i one sportove koji nemaju dovoljno prisustva u medijima i da podstaknemo sve građane na odgovornost da je najvažnije da se bavimo rekreacijom i sportom'', rekao je ministar Udovičić.

Da bi došlo do omasovljenja sporta i dobrih rezultata, neophodna je dobra baza, ocenio je član Gradskog veća za omladinu i sport Grada Subotice Nemanja Simović.

On je rekao da su u prethodnom periodu, uz podršku ministarstva omladine i sporta, obnovljeni brojni tereni, od kojih se izdvaja rekonstrukcija gradskog stadiona i klimatizovanje Hale sportova.

Slična ulaganja realizovana su i u Bačkoj Topoli i okolnih selima. Izdvaja se, rečeno je danas, Njegoševo, selo u kojem je danas Fudbalski klub Proleter ministar Udovičić, takođe, posetio i doneo novu opremu.

"Iskreno smatramo da svaka lopta, svaki dres, svaki gol, svaki sportski rekvizit je nada da će biti više dece u tom sportskom klubu i da će, generalno, više dece ući u sistem sporta'', rekao je Udovičić u Njegoševu.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track