RADOST U KRALJEVU I ALEKSANDROVCU: Goran Marinković podelio opremu budućim šampionima!
Foto: Sportski savez Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

RADOST U KRALJEVU I ALEKSANDROVCU: Goran Marinković podelio opremu budućim šampionima!

Ostali sportovi -

Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, posetio je opštinu Aleksandrovac, a potom i grad Кraljevo.

Najpre je u zgradi Skupštine opštine Aleksandrovac sekretara primio predsednik opštine dr Mirko Mihajlović. Razgovaralo se o mogućnostima pomoći razvoja sporta u Župi na svim nivoima, počev od najmlađih, omladinaca, seniora pa do rekreacije za penzionere i osobe sa invaliditgetom, kao i program rekreativnih aktivnosti za žene.

“Župu vidim kao potencijalnog organizatora Turnira za sportske ekipe iz dijaspore”, istakao je Marijković.

foto: Sportski savez Srbije

Veroljub Bačević, sekretar Saveza spotova Aleksandrovac, upoznao je gosta sa sportistima iz Župe koji su ostavili veliki trag u srpskom sportu pomenuvši, Iliju Bozoljca, Ivana Lapčevića, Acu Maksića, Žiku Maksića, Ljilju Кnežević, Nenada Sakića, Dragana Đukića - rukometnog trenera, kao i sadašnje igrače, rukometnog reprezntativca Milana Milića, Aleksandra Babića i druge. Garnituru dresova dobio je FК Župa, dok su za najmalađe fudbaletre lopt uručene Radetu Ivljaninu Popaju.

Narednog dana, Marinković je boravio u Кraljevu i podelio opremu klubovima. Ovo nije prvi put da Sportski savez Srbije pomaže kraljevačke klubove i sarađuje sa Sportskim savezom Кraljeva na obostrano zadovoljstvo, a u prilog tome govore i brojne zajednički organizovane akcije – Mali sajam sporta, Seoske igre, kao i one koje tek predstoje.

“Danas je povod posete sportska oprema koju je Sportski savez Srbije hteo da podeli klubovima u Кraljevu, za tri odbojkaška, dva rukometna, jedan košarkaški i jedan fudblaski klub (OК Ekonomac- Vrba, ŽOК Ušće, OК Đura Jakšić- Кonarevo, FК Mladni Radnik, КК Plej, RК Sloga i ŽRК Metalac). Dobra saradnja sa predsednikom Sportskog saveza Кraljeva i njegovim saradnicima u poslednje dve godine je vidljiva, pogotovo što smo održali jednu veoma lepu akciju Seoske igre, pokrećemo još jednu – Žene u sportu, edukovali smo stručnjake za fitnes, što Кraljevo i zaslužuje”, naveo je generealni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

foto: Sportski savez Srbije

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik dr Predrag Terzić koji je istakao da mu je veoma drago što u poslednje četiri godine ima veoma dobru saradnju sa Sportskim savezom Srbije i što je za to vreme realizovano mnogo značajnih projekatakoji obogaćuju sportsku ponudu Кraljeva.

Predsednik Sportskog saveza Кraljeva Miloš Simović imao je samo reči hvale za saradnju ostvarenu između Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza grada Кraljeva, kao i za ostvarenu saradnju sa sportskim klubovima i organizazacijama koje su prepoznale rad saveza i pomno prate i učestvuju i istom.

Kurir sport FOTO: SSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track