FOTKA KOJA SLAMA SRCA! Bobana je sa TRUDNIČKIM STOMAKOM, pre samo nekoliko meseci, osvojila poslednju medalju! FOTO
Foto: SSS

EMOTIVNO

FOTKA KOJA SLAMA SRCA! Bobana je sa TRUDNIČKIM STOMAKOM, pre samo nekoliko meseci, osvojila poslednju medalju! FOTO

Ostali sportovi -

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković preminula je danas, u 31. godini posle kraće i teške bolesti.

Bobana se porodila pre 20 dana, a komplikacije koje su nastale tom prilikom, imale su fatalne posledice.

Strelkinja rođena u Boru ovim sportom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom gradu, a tokom bogate karijere širom sveta je osvajala medalje i na najvećim takmičenjima predstavljala Srbiju.

O njenoj posvećenosti sportu najbolje svedoči činjenica, da iako je već bila trudna, ne odustane od Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Bobana je na takmičenje koje se krajem februara održalo u Vroclavu krenula sa vidljivim trudničkim stomakom, a sa istog se vratila sa čak dve medelja oko vrata, i to one najsjajnije.

Ona je osvojila ekipnu zlatnu medalju, u timu sa Zoranom Arunović i Jasminom Milovanović, u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara. One su u finalnom okršaju bile bolje od reprezentacije Poljske za koju su nastupale Joana Tomala, Kladia Breš i Beata Bartkov Kviatkovska.

Pored pomenute timske, Bobana je na takmičenju u Vroclavu po treći put individualno postala šampionka Evrope u gađanju pištoljem. Iako je posle prvih pet metaka zauzimala poslednje osmo mesto, uspela je da se izdigne i do kraja sjajnom serijom stigne do najsjajnijeg odličja, te za sobom ostavi Švajcarkinju Hajdi Tihel Gerber.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track