RASISTIČKI SKANDAL U NASCAR ŠAMPIONATU: Pronađena OMČA u garaži Bube Valada, jedinog afroameričkog vozača! VIDEO
Foto: Profimedia

STRAŠNO

RASISTIČKI SKANDAL U NASCAR ŠAMPIONATU: Pronađena OMČA u garaži Bube Valada, jedinog afroameričkog vozača! VIDEO

Ostali sportovi -

Pred trku NASCAR serije u Taladegi (prvu pred gledaocima nakon zabrane zbog koronavurusa), koja je večeras na programu, žestok rasistički isapd uzdrmao je sve u šampionatu, ali i celokupnu svetsku javnost.

Naime, u garaži Bube Valasa, jedinog afroameričkog vozača u NASCAR pronađena je omča, što je odmah okarakterisano kao rasistička pretnja, pišu strani mediji.

Valas na svom bolidu ima natpis "saosećanje, ljubav, razumevanje", a na majici poslednje reči Džordža Flojda koga je ubio policajac u SAD: "Ne mogu da dišem".

Na postavljanje omče je usledila brza reakcija iz NASCAR:

- Saznali smo daje u haraži tima 43 pronađena omča. Ljuti smo i ogorčeni zbog tog čina. Odmah smo pokrenuli istragu, učinićemo sve da pronađemo počinioca ili više njih. U NASCAR nema mesta rasizmu!

Povod za napad je kako se veruje činjenica da je upravo Valas uspeo da se izbori da se sa staza i objekata u vezi sa šampionatom izbacii zastava Konfederacije.

- Mnogo sam tužan zbog gnusnog čina rasizma! Bolan podsetnik koliko moramo da se borimo protiv te bolesti i veoma je važno da svi budemo upornu u toj borbi - poručio je Valas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track