UBEDLJIV TRIJUMF BRITANCA: Megvajer osvojio turnir u Milton Kinzu (FOTO)
Foto: Profimedia

SNUKER

UBEDLJIV TRIJUMF BRITANCA: Megvajer osvojio turnir u Milton Kinzu (FOTO)

Ostali sportovi -

Britanski snukeraš Stiven Megvajer osvojio je turnir u Milton Kinzu, pošto je u finalu pobedio Marka Alena iz Severne Irske sa 10:6.

Megvajer je osvojio prvu rangirnu titulu od 2013. godine i turnira u Velsu, a šestu u karijeri. Tokom turnira pobedio je i svetskog šampiona Džada Trampa i drugog igrača sveta Nila Robertsona. U 16. frejmu, koji je trajao 42 minuta, ubacio je poslednju crnu kuglu i osvojio titulu.

On se sada sa 14. popeo na deveto mesto na svetskoj rang-listi.

foto: Profimedia

Megvajer je večeras zaradio više novca nego u najuspešnijoj sezoni u 22-godišnjoj karijeri, pošto je za pobedu dobio 150.000 funti, za bonus kao najbolji u seriji Koral turnira još 100.000 funti, a za najveći brejk na turniru (139 poena) dodatnih 10.000 funti.

Pre toga najuspešnija sezona mu je iz 2014/2015, u kojoj je zaradio ukupno 230.000 funti.

On je učestvovao na turniru kao prva rezerva, nakon što je kineski igrač Ding Djunhui odlučio da ne putuje iz Kine u Englesku.

foto: Profimedia

"Zaista ne znam šta da kažem, pošto nisam bio dovoljno dobar da igram ovde. Uspeo sam da se provučem do titule. Mislim da sam u poslednjih nekoliko godina prihvatio da više neću osvojiti nijedan turnir i to mi je nekako umanjilo očekivanja. Neću da se zanosim pošto sam osvojio jedan trofej, ali sjajan je osećaj. Nestvaran", rekao je škotski snukeraš, preneo je Eurosport.

"Imao sam sjajnu sezonu, a ovo je čini uspešnijom. Ne mogu imati više samopouzdanja pred (Svetsko prvenstvo) Šefild. Uzbudjen sam", dodao je Megvajer.

foto: Profimedia

On će nešto novca potrošiti na porodicu.

"Mislim da svima trebaju čarape i cipele, kupićemo tako nešto", dodao je Megvajer.

Takmičenje na Svetskom prvenstvu u Krusibl teatru u Šefildu počinje 31. jula i mečevi će se igrati bez publike.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track