ISTORIJSKI USPEH KRAGUJEVČANKI: Posle samo četiri godine postojanja rukometašice ušle u Super ligu!
Foto: Kurir

BRAVO

ISTORIJSKI USPEH KRAGUJEVČANKI: Posle samo četiri godine postojanja rukometašice ušle u Super ligu!

Ostali sportovi -

Od potpunog gašenja rukometa u glavnom gradu Šumadije pre nekoliko godina devojke iz RK „Radnički“ plasirale su se u Super ligu, najviši rang takmičenja.

-Na početku godine cilj je bio ulazak u Superligu. Odigrali smo jesenji deo sezone na vrhunskom nivou, bez poraza, a zatim u istom stilu i u nastavku prvenstva- kaže Stavro Rašković, direktor kluba. Prema njegovim rečima, „pandemija korona virusa nije dozvolila da na samom terenu, trijumfalno ostvare ulazak u najviši rang“.

-Sjajno smo odigrali 14 utakmica,dali priliku mladim igračicama i nošeni podrškom sa tribina dokazali da nam je mesto u eliti. Ova odluka je došla za zelenim stolom,ali satisfakcija je da smo imali pet bodova više od drugoplasirane ekipe prilikom prekida prvenstva i apsolutno smo zaslužili da se nađemo u Superligi –Stavro Rašković.

foto: Kurir

Gradski ministar za sport Nikola Urošević kaže da ovaj „veličanstveni uspeh obavezuje sve u Kragujevcu“. Posebno što se mladi vraćaju u sportske hale.

-Potrudićemo se da na deficitarnim pozicijama dovedemo adekvatna pojačanja, kako bi bili konkurentni u najjačem rangu takmičenja, mada će nam cilj prve sezone biti opstanak u ligi. Moramo ulagati u naše talentovane i mlade rukometašice koje predstavljaju budućnost kragujevačkog i srpskog rukometa- kaže Urošević, ističući da su postavljeni dobri temelji za razvoj ovog sporta.

On ističe i da muška ekipa RK „Radnički“ čeka odluku Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije o terminu odigravanja baraž-utakmice sa ekipom Hajduk Veljka iz Negotina o ulasku u ARKUS mušku Superligu.

-Što god uradili istorijski uspeh je postignut. I sam baraž je ogroman uspeh i govori o tome na koji nivo je rukomet u Kragujevcu podignut za svega nekoliko godina- kaže Urošević.

foto: Kurir

kurir.rs

Foto: kurir privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track