Kolašinac u finalu
Foto: REUTERS

Baca za medalju

Kolašinac u finalu

Ostali sportovi -
Kolašinac bacio kuglu 20,44 metara i plasirao se kao osmoplasirani u finale

Srpski atletičar Asmir Kolašinac plasirao se u finale takmičenja u bacanju kugle na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je danas u kvalifikacijama zauzeo osmo mesto.

Kolašinac je kuglu bacio 20,44 metara, dok je najbolji hitac u kvalifikaciaja postigao Amerikanac Risa Hofa - 21,36 m.

Finale je na programu večeras od 21,30 h po našem vremenu.

Reprezentativac Srbije u bacanju kugle Asmir Kolašinac rekao je danas da će u finalu Olimpijskih igara pokušati da pomeri sopstvene granice i napravi iznenađenje.

"Kao što sam najavljivao, ako budu uslovi kakvi meni odgovaraju, a bili su, neće biti problema za finale. U prvoj seriji sam lagano došao do rezultata, nisam išao maksimalno. Rezultat od 20.44 je sigurni pokazatelj da večeras mogu do ličnog rekorda, što mi je i cilj", kazao je Kolašinac novinarima u Londonu.

Finalne takmičenje će se održati večeras od 21.30 po našem vremenu.

"Žao mi je što je finale istog dana, bilo bi bolje da je za dva dana da mogu da se odmorim. Gledaću da se baziram na svoje bacanje, da ne razmišljam o drugima. Hoću da pomerim svoje granice", poručio je Kolašinac.

On je dodao da se potajno nada da u finalu može da napravi iznenađenje.

"Sudeći po onome što sam danas video od drugih bacača bilo je problema sa favoritima. Plasman među prvih šest u velikom finalu bi bio uspeh, a medalja da ne pominjem", naveo je Kolašinac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track