POSETA CRVENOJ ZVEZDI I PARTIZANU: Beograd i Zrenjanin zajedno u nove pobede (FOTO)
Foto: Sportski Savez Beograda

JAČANJE SPORTSKE SARADNJE

POSETA CRVENOJ ZVEZDI I PARTIZANU: Beograd i Zrenjanin zajedno u nove pobede (FOTO)

Ostali sportovi -

Beograd i Zrenjanin nastavljaju da jačaju sportsku saradnju. U junu su čelni ljudi Sportskog saveza Beograda posetili Gradsku kuću u Zrenjaninu, renovirane hale i Muzej sporta, a domaćin im je bio Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika.

Sada je uzvraćena poseta, pa su Simo Salapura i Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina nakon celodnevnog boravka iz našeg glavnog grada poneli sjajne utiske.

foto: Sportski Savez Beograda

U prostorijama Sportskog saveza Beograda dočekali su ih predsednik Dragan Tomašević, generalni sekretar Nikola Penić i predsednik Komisije za međugradsku, međunarodnu saradnju i medije Slobodan Đurić.

foto: Sportski Savez Beograda

- Još jednom bih iskoristio priliku da čestitam Zrenjaninu, prelepom gradu u Banatu, na prestižnoj nagradi Evropski grad sporta 2021. u konkurenciji gradova do 300.000 stanovnika. Imamo ideju da u partnerstvu sa Gradom Beogradom, podnesemo kandidaturu za priznanje koje se dodeljuje u Briselu, za 2022. godinu, za najbolju sportsku prestonicu Evrope - istakao je Dragan Tomašević, prvi čovek SSAB.

foto: Sportski Savez Beograda

Generalni sekretar SSAB Nikola Penić na početku posete goste je upoznao sa zaposlenima u ovoj instituciji, istakavši da saradnja ova dva grada tek predstoji.

- U ovim neobičnim vremenima, kada se svet bori sa virusom Covid-19, organizovali smo više onlajn edukcija za sportske stručnjake, sportiste i trenere. Drago mi je da smo među učesnicima imali i ljude iz Zrenjanina. Planiramo da uskoro napravimo jedan zajednički projekat i na otvorenom prostoru okupimo mlade sportiste ova dva grada. Uz pridržavanja propisanih mera zaštite, sportisti bi se upoznali, razmenili iskustva i kroz turnire takmičili - istakao je Nikola Penić, generalni sekretar krovne organizacije beogradskog sporta.

Po završetku posete SSAB u Tiršovoj usledila je poseta našim fudbalskim velikanima - Crvenoj zvezdi i Partizanu. Generalni sekretar Sportskog društva Crvena zvezda Igor Milojević i kustos muzeja fudbalskog kluba Miloš Trkulja, proveli su goste iz Sportskog saveza Beograda i Zrenjanina, kroz velelepni muzej. Usledilo je slikanje, podsećanje na 1991, ali i mnoge druge godine uspeha u bogatoj istoriji kluba iz Ljutice Bogdana. Zatim se stiglo i do komšija u Humskoj, gde je goste dočekao Atila Hasanagić, marketing menadžer FK Partizan. On je Dragana Tomaševića, Simu Salapuru i ostale goste sproveo na glavni teren, gde obnovljena vrhunska trava dočekuje početak kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope. Hasanagić je posetiocima pokazao i muzej FK Partizan.

foto: Sportski Savez Beograda

U popodnevnim satima organizovan je sastanak sa gradskom sekretarkom za sport i omladinu grada Beograda Draganom Belojević. Pričalo se o budžetima, koji se ulažu u sport ova dva grada, daljim planovima i produbljivanju saradnje.

foto: Sportski Savez Beograda

- Iza nas je lepa poseta Beogradu. Mnogo je tema za razgovor i veoma me raduje što će sportski savezi naša dva grada produbiti saradnju. Takođe, očekujem da u 2021. napravimo korak dalje i u partnerstvu Zrenjanina i Beograda, konkurišemo sa dobrim projektom kod nekih od Evropskih fondova. Naši gradovi imaju dobru sportsku budućnost - poručio je Salapura.

(Kurir sport, G.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track