IZABRAN STRUČNI ŠTAB REPREZENTACIJE: Milosavljević, Rojević i Pejanović uz selektora Đeronu
Foto: Rukometni savez Srbije

Četvorka pomaže Špancu

IZABRAN STRUČNI ŠTAB REPREZENTACIJE: Milosavljević, Rojević i Pejanović uz selektora Đeronu

Ostali sportovi -

Stručni štab muške rukometne reprezentacije Srbije, pored selektora Tonija Đerone, činiće ŽŽikica Milosavljević, Boris Rojević, Dimitrije Pejanović i Predrag Rajković, objavio je Rukometni savez Srbije (RS S).

"Biće mi zadovoljstvo da radim sa stručnim šštabom formiranim od strane Rukometnog saveza Srbije. ŽŽikica Milosavljević i Boris Rojević biće moji asistenti, Dimitrije Pejanović trener golmana, a Predrag Rajković kondicioni trener. Od jula radimo putem onlajn konferencija. Diskutujemo o igračima, aktivnostima i koracima koje je potrebno napraviti u narednom periodu", rekao je Đerona za sajt RS S.

Đerona je u junu zvanično promovisan na poziciji selektora, a istakao je da je veoma važžno imati ljude poput Milosavljevića i Pejanovića u stručnom šštabu.

"Oni poznaju kako funkcioniše reprezentacija, poznaju kako diše svlačionica, imaju iskustva sa velikih takmičenja, tako da će njihovo znanje i iskustvo biti od velike koristi. ŽŽikica i Boris će voditi juniorsku reprezentaciju. Tako žželimo da budemo sigurni da će glavni principi rada biti isti u svim nacionalnim selekcijama. To će biti od koristi svim trenerima i reprezentativcima bez ikakve sumnje. Moramo obratiti pažžnju na mlade igrače, njihov rad u klubovima, a ako imaju potrebu u saradnji sa klubovima, Predrag će biti tu kako bi spremio adekvatan program fizičke pripreme. Taj deo rada sa mladim igračima je izuzetno važžan kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve u budućnosti", zaključio je Đerona.

Žikica Milosavljević (48) proslavljeno je ime jugoslovenskog i srpskog rukometa. Najbolje desno krilo sveta 2001. godine i nekadašnji kapiten nacionalnog tima, posle završetka igračke započeo je trenersku karijeru. Posle rada u Bosni i Hercegovini, krajem februara ove godine postao je šef stručnog štaba RK Crvena zvezda.

Boris Rojević (40) je trener rukometaša Vojvodine, sedmostrukih uzastopnih šampiona Srbije. Rojević, koji se dokazao u radu sa mlađim kategorijama novosadskog kluba, osvojio je dve titule šampiona države od kako je marta 2018. godine preuzeo klub iz hale „Slana bara“. Na klupi nacionalnog tima debitovao je vodeći juniorsku reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji leta jula 2019. godine.

Dimitrije Pejanović (46) vraća se u srpski rukomet u ulozi trenera golmana nacionalnog tima. Nekadašnji reprezentativni golman, junak baraža sa Česima za Svetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj, kada se reprezentacija Srbije po prvi put pojavila na velikom takmičenju, završio je igračku karijeru 2016. godine u španskoj Ueski i odmah iskazao trenerske ambicije. Nekadašnji čuvar mreže Crvenke i Crvene zvezde, najveći deo karijere proveo je u Španiji.

Predrag Rajković je profesor fizičke kulture. Trenutno je angažovan kao kondicioni trener rukometaša Šamota iz Aranđelovca.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track