Divac: Medalja u pravi čas
Foto: BETA

Zadovoljstvo

Divac: Medalja u pravi čas

Ostali sportovi -
"Rekao sam na početku imamo 10 realnih šansi za medalju. Dve smo već ispucali (Arunović i Čavić), ali videćemo dalje", rekao je Divac

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac ocenio je da je srebrna medalja koju je osvojila strelkinja Ivana Maksimović došla u pravi čas za ostale srpske olimpijce u Londonu.

"Ne pakujemo se. Imamo još mnogo toga da uradimo. Imali smo dva rezultata za koje smo očekivali da će biti bolji. To su Zorana (Arunović) i (Milorad) Čavić, koji su zuzeli fenomenalno četvrto mesto, ali je uvek nezgodno kada ste na korak od medalje. Ivana (Maksimović) je došla sa medaljom u pravom trenutku, kada je bila potrebna pozitivna energija", rekao je Divac novinarima u Londonu posle finala discipline 50 metara malokalibarskom puškom trostav.

"Poslednje tri godine Streljački savez Srbije i Olimpijski komitet zajedno su radili na celom programu i drago mi je da to daje rezultat", dodao je Divac.

Drugo mesto Maksimovićeve donelo je ukupno 100. medalju za Srbiju u istoriji Olimpijskih igara.

"Rekao sam na početku imamo 10 realnih šansi za medalju. Dve smo već ispucali (Arunović i Čavić), ali videćemo dalje", rekao je bivši košarkaš.

Divac je istakao da nije razočaran četvrtim mestom plivača Čavića i strelkinje Arunovićeve, kao ni plasmanom tenisera Novaka Đokovića u meč za bronzanu medalju, umesto u očekivano finale.

"Oni su dali sve od sebe da pobede i nisam razočaran. Kada izgubite, a niste uopšte došli u situaciju da pobedite, kao rukomet, odbojka... To su razočaravajuće situacije", rekao je Divac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track