SPORT I TURIZAM JEDNO UZ DRUGO Štefanek i Marinković: Sa Kopaonika po nove medalje!
Foto: Sportski Savez Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

SPORT I TURIZAM JEDNO UZ DRUGO Štefanek i Marinković: Sa Kopaonika po nove medalje!

Ostali sportovi -

Sportski savez Srbije svake godine kroz svoje akcije promoviše različite krajeve Srbije, a od 2020. preuzima i konkretne korake za poboljšanje sportskog turizma u našoj zemlji.

“U planu je potpisivanje više protokola o saradnji sa hotelima u kojima će srpskim sportistima biti omogućene pripreme. Prvi takav protokol o saradnji potpisali smo na Kopaoniku. Velika nam je čast što smo postigli odličan dogovor sa Živoradom Jovanovićem, vlasnikom hotela, uz posredovanje naseg zajednickog prijatelja Mikana Velinovića, bivseg predsednika Rvaćkog saveza - rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i dodao:

“Sa rvačkom reprezentacinom Srbije već treću nedelju provodim na pripremama na Kopaoniku. Uslovi su zaista sjajni, osoblje veoma prijatno, pa verujem da će ove pripreme biti uspešne i da će rezultirati medaljama na Svetskom prvenstvu koje nas očekuje u decembru u Beogradu”.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković veruje da će promovisanjem lepota i potencijala Srbije u budućnosti doprineti razvoju sportskog turizma.

“Ono što nas posebno raduje su reči našeg domaćina i budućeg saradnika, da će od proleća sportistima biti na raspolaganju i velika multifunkcionalna dvorana, dok i ostali ugostiteljsko - turistički objekti unutar Nacionalnog parka Kopaonik nude raznovrsne sadržaje za Saveze i sportiste, ali i za rekreativce, turiste i avanturiste. Nadam se da će srpski sportisti, reprezentacije i klubovi, u budućnosti održavati pripreme i kampove u našoj zemlji, jer sve što im je potrebno imaju upravo u Srbiji. Svojim kapacitetima i odličnim uslovima verujem da su srpski hoteli interesantni i stranim sportistima, pa se nadam da će u budućnosti u što većem broju dolaziti upravo u Srbiju na pripreme”, zaključio je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track