SPORTISTI SE VRAĆAJU U SALE: Treninzi u zatvorenom od 1. septembra
Foto: Damir Dervišagić

ministar najavio

SPORTISTI SE VRAĆAJU U SALE: Treninzi u zatvorenom od 1. septembra

Ostali sportovi -

Sportske aktivnosti biće nastavljene u fiskulturnim salama u Srbiji od sledeće sedmice, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

-Uskoro će škole ponovo biti domaćini rekreativnom i vrhunskom sportu u Srbiji. To je jedna od ključnih i važnih odluka koje je krizni štab danas usvojio. Od glavnih gradova do lokala, sport će moći da se nesmetano odvija od 1. septembra – rekao je ministar Udovičić.

Govoreći o izgradnji nacionalnog stadiona, Udovičić je rekao da je to više od infrastrukturnog projekta i da je to esencijalno pitanje za razvoj sporta, ali i za predstavljanje Beograda i Srbije celom svetu.

-To je više od jednog infrastrukturnog projekta. Nacionalni stadion će dati posebnu vrednost Beogrdu kao metropoli, ali i prepoznatljivost Srbije u svetu u međunarodnim okvirima. Svi znamo da se veliki gradovi upravo mere po ovakvim projektima, ne samo sportskim, i zbog toga očekujemo da će ovaj stadion da bude jedan od najlepših u ovom delu Evrope – naglasio je Udovičić.

Govoreći o održavanju Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" početkom septembra, Udovičić je rekao da mu je drago što su Beograd i Srbija, zajedno sa Republikom Srpskom, domaćini jednog tako velikog međunarodnog takmičenja.

On je dodao da je danas razgovarao sa ministarkom omladine i sporta Republike Srpske o tome da nastave odličnu saradnju i oplemene je mnogim drugim snažnijim i jačim akcijama, koje su ustanovljene akcionim planom.

-Želimo da saradnju sa Republikom Srpskom oplemenimo raznim poduhvatima, ova trka je jedna u nizu saradnje dveju zemalja. Trka je preživela razne izazove, naročitu u ovom periodu kada se svi pa i sport suočavamo se sa svetskom, epidemiološkom krizom. Drago mi je da smo prepoznati kao jedna od trka na međunarodnoj sceni za razne svetske kvalifikacije, pa i Olimpijadu. Želimo da utičemo na ljude da se bave rekreacijom i da bicikl bude sve više korišćen – rekao je Udovičić isitčući da se na ovaj način Srbija takođe promoviše u svetu na najbolji mogući način.

Kurir sport / RTV Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track