Kolaković: Opet nismo prelomili kad je trebalo
Foto: Tanjug

Odbojka

Kolaković: Opet nismo prelomili kad je trebalo

Ostali sportovi -
Odbojkaši Srbije sa bodom protiv Brazila ostali sa velikim šansama da se plasiraju u četvrtfinale

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da njegov tim ponovo nije uspeo da prelomi meč kada je trebalo na Olimpijskim igrama u Londonu, ali da ne bi trebalo više da razmišlja o porazu protiv Brazila, pošto i dalje ima šanse da se plasira u četvrtfinale.

"Jako težak meč, isto kao protiv Nemačke, kao što smo i najavljivali. To se obistinilo, i, nažalost, opet nismo uspeli da prelomimo na našu stranu u četvrtom setu. Brazilci su peti set odigrali jako dobro i iskusno, isto kao i početak drugog seta", rekao je Kolaković rano jutros posle poraza od 3:2. Srbija i dalje ima šansu da prođe u četvrtfinale, a za to joj trebaju bod ili dva u meču sa Rusijom u utorak.

"Mislim da ne bi trebalo previše da razmišljamo o meču sa Brazilom. Ponovo imamo svoju šansu, čeka nas još jedna velika utakmica. Jesmo slabiji od Rusije, ali opet želimo da se nadigravamo sa njima i da odigramo onako tvrdo kao što kao u meču sa Brazilom", rekao je Kolaković.

Selektor je kazao da Miloš Nikić nije igrao zato što je u utakmici sa Nemačkom povredio lakat i nije bio spreman. Dragan Stanković odgovorio je novinarima da dobra igra može da predstavlja blagu utehu za poraz, ali da njegov tim sada ima samo jednu šansu za četvrtfinale pobedu protiv Rusije.

"Sa ovim bodom smo blizu, ali nam opet treba bod ili dva protiv Rusa. Računica je jasna, moramo ići na pobedu protiv Rusije i to je ono što nas održava u životu na ovom olimpijsom turniru. Na utakmici smo pokazali ono što smo obecavali posle poraza (2:3) od Nemačke da ćemo se boriti, dati sve od sebe da se primaknemo plasmanu u četvrtfinale", rekao je Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track