NE MOŽETE DA ZAMISLITE ŠTA RADI ČOVEK KOJI JE POSLEDNJI PREBIO TAJSONA: To me ispunjava, ne žalim se! VIDEO
Foto: Profimedia

ŠTA TI JE ŽIVOT

NE MOŽETE DA ZAMISLITE ŠTA RADI ČOVEK KOJI JE POSLEDNJI PREBIO TAJSONA: To me ispunjava, ne žalim se! VIDEO

Ostali sportovi -

Majk Tajson, jedan od najvećih boksera u istoriji, sprema se za povratak u ring. Od njegove poslednje borbe prošlo je 15 godina, a momka koji ga je tada porazio retko se ko seća.

Gvozdeni Majk je svoju poslednu zvaničnu borbu odradio 11. juna 2005. i potom se povukao u penziju. Čovek koji ga je oborio na pod bio je relativno nepoznati Irac Kevin Mekbrajd.

- Vidim da su me se sada setili kako sam poslednji bokser koji ga je pobedio. Sviđa mi se to. Kad ponekad na internetu izleti snimak tog meča uvek pomislim kako je moj san postao java - rekao je Mekbrajd za Dejli mejl.

foto: Profimedia

Međutim, čak ni ovaj trijumf Mekbrajdu nije doneo potpunu svetsku slavu, njegova karijera nije išla onako kako je očekivao. I on je okačio rukavice o klin 2011. godine, a od nečega se moralo živeti.

- Danas radim u gradskom zelenilu, sa motornom testerom. Rušim stara stabla, sadim nova, čistim sneg... To je moj posao i okupiran sam njime. Ne žalim se - rekao je nekadašnji šampion.

Kada ponekad vidi snimak svog meča sa Tajsonom, čudi se da je prošlo već 15 godina. Neke stvari ipak nikada neće zaboraviti.

- Jednom me tako opalio u šestoj rundi da mi je zvonilo u glavi, mislio sam da sam gotov. Takođe, pokušao je da me ugrize za bradavicu. Sreća da je imao gumenu zaštitu za zube. Da je nije nosio, sada bih bio Irac bez jedne bradavice - uz osmeh se priseća tih dana Kevin.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track