BORKOVIĆ NASTAVIO DOMINACIJU I U ČEŠKOJ: Pet pobeda iz pet trka, u Mađarskoj stiže i titula
Foto: PR tim Dušan Borković

TCR Istočna evropa

BORKOVIĆ NASTAVIO DOMINACIJU I U ČEŠKOJ: Pet pobeda iz pet trka, u Mađarskoj stiže i titula

Ostali sportovi -

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ostvario je još jednu blistavu pobedu u TCR Istočna Evropa i osvojio novih 25 bodova na prvoj trci na stazi Brno u Češkoj.

U generalnom poretku naš as dominira, sa do sada osvojenih, maksimalnih 125 bodova.Nakon odličnih kvalifikacija i osvojene pol pozicije u obe trke, Borković je sjajnim startom i odličnom vožnjom tokom cele trke čvrsto držao prvu poziciju i kroz cilj prošao sa gotovo osam sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Sandra Soubeka, koji je iza sebe ostavio Poljaka Jablonskog. Naš vozač M1RA tima u saradnji sa NIS Petrol Racing Timom i danas je bio nezaustavljiv, sada je već izvesno, u osvajanju titule šampiona TCR Istočna Evropa.

foto: Dušan Borković PR Team

- Zadvoljan sam vožnjom i mogu reći da je sve bio kako treba, osim što sam unutar automobila osetio problem sa dodatim kilogramima koje imam i ovog vikenda. Balast se najviše odrazio na gume koje su se nemilosrdno trošile jer staza u Brnu, za razliku od one u Slovačkoj, ima dosta promena pravaca i nema vremena da se gume malo ohlade. Najvažnije je da se ovaj problem nije odrazio na moju vožnju i nadam se da će tako biti i sutra. Iako je već sada izvesno da sam osvojio titulu šampiona, ja jedva čekam sutrašnju trku, kao i poslednji trkački vikend na Hungaroringu i nadam se da situacija sa koronavirusom, neće ništa promeniti - rekao je Borković.

Četvrto mesto u Brnu osvojio je naš Milovan Vesnić, dok je Rudi Pešović morao da odustane od trke. Sutrašnja trku na stazi Brno u Češkoj počinje u 14.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track