Zlatić: Žao mi je što nisam uzeo medalju

Šteta

Zlatić: Žao mi je što nisam uzeo medalju

Ostali sportovi -
Zlatić zadovoljan i tužan pošto je u disciplini 50m malokalibarskim pištoljem osvojio šesto mesto

Reprezentativac Srbije Andrija Zlatić rekao je danas na Olimpijskim igrama u Londonu da mu je žao što nije uspeo da osvoji medalju na 50 metara malokalibarskim pištoljem, ali i da je prezadovoljan svojim nastupom.

"Bilo je uspona i padova u finalu, za mene danas uglavnom padova. Stvarno mi je žao što nisam uspeo da dođem do bedalje, pošto bi to bio istorijski uspeh za ovu disciplinu. Bilo je stvarno teško doći do medalje ako uzmete u obzir da su najveće svetske sile u streljaštvu računale na njih i spremale se uz veće budžete", rekao je Zlatić novinarima.

On je u finale ušao kao treći i pred poslednji hitac je bio treći, ali je u na kraju pogodio 7,7 i pao na šesto mesto. "Stvarno sam ga na brzinu opalio i propustio priliku da dođem do medalje. Mada, trebao mi je dobar poslednjih hitac, tako da možda ne bih ni uzeo medalju da sam dobro opalio", rekao je Zlatić.

Ovaj 34-godišnji Užičanin imao je dve "sedmice" i u osnovnom delu.

"Rekao sam i tada da se medalje u meču uzimaju u osnovnom delu i da treba napraviti što bolji rezultat i truditi se da dođete do što boljeg rezultata. Posle je sve lakše i u finalu. Da sam u finale ušao sa neke druge pozicije, možda bi bilo bolje i možda bih uzeo neku medalju", rekao je Zlatić.

On je kazao da je zadovoljan svojim nastupom i uspehom drugih strelaca koji su Srbiji za sada doneli jedine dve medalje na Igrama u Londonu.

"Mogu da kažem da sam prezadovoljan (svojim nastupom)... Imali smo tri finala i dve medalje, to je stvarno veliki uspeh za ovakav tip takmicecnja, ovo se dešava jednom u četiri godine, nije kao svako drugo takmičenje", rekao je Zlatić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track