SPEKTAKL U LAGATORU! FINALE BOKSERSKE SUPER LIGE SRBIJE: Loznica dočekuje Krstaše
Foto: BSS

SPEKTAKL U LAGATORU! FINALE BOKSERSKE SUPER LIGE SRBIJE: Loznica dočekuje Krstaše

Ostali sportovi -

Finale Bokserske Super lige Srbije za 2019/20. otvara nam svoja vrata 10. septembra u hramu boksa, hali Lagator u Loznici kroz koji decenijama struji energija plemenite veštine.

Nakon višemesecnih odlaganja usled pandemije virusa korona koji je destabilizovao celu planetu, konačno su stvoreni uslovi da se ligaško takmičenje okonča i da saznamo ime novog šampiona.

foto: BSS

Na tronu ce proslogodisnjeg sampiona naslediti jedna od dve ekipe (BK Loznica i BK „Radnički“ Beograd) koji u bitku kreću iz Loznice 10. septembra, drugi meč finala Super lige Srbije na programu je 16. septembra na Crvenom krstu u Beogradu, a ukoliko bude potrebe i za trećim odlučujućim susretom on će biti održan 19. septembra 2020. na neutralnom terenu.

Biće to okršaj klubova sa velikom tradicijom pobeđivanja, timova satkanih od mladih snaga i asova nase boks scene, potvrdjenih reprezentativaca Srbije, kao i rukovodećeg kadra koji čine bivši veliki šampioni.

Susret u Loznici zakazan je za 20 časova.

Iz oba tabora poručuju da su spremni za trijumf i veliko slavlje.

foto: BSS

“Neće biti lako, snage oba kluba su pojednake, svi smo jako motivisani da se stavi tačka na ovo Ligasko takmicenje koje se oteglo zbog svima nama znane situacije sa virusom korona. Uprkos svemu onome sto je korona iznedrila radilo se jako na treninzima, nije bilo opuštanja, većina nas je radila sama kod kuće dok nisu stvoreni uslovi za grupne treninge i treninge u salama. Ni jednog trenutka nismo prestali da mislimo na finale, na titulu i smatram da ce presuditi nijanse u ovom okršaju između nas Krstaša i Lozničana, a verujem da ce se titula slaviti na Crvenom krstu” – rekao je jedan od najboljih mladih boksera Srbije, uzdanica BK Radnicki Beograd Veljko Gligorić.

foto: BSS

Juniorski sampion Evrope Semiz Aličić, mlada i zlatna turbina BK Loznica, uveren je da ce prvi mec i vodjstvo u velikom finalu pripasti njegovom klubu.

“Domaćini smo u prvom finalnom susretu, očekujem da cemo iskoristiti prednost našeg terena, energiju nase hale uprkos tome sto neće biti navijača zbog situacije sa virusom korona i da ce nas duh prošloh vremena, velikih mečeva, boksera i velike boks istorije hale Lagator voditi ka važnoj pobedi. Nema prostora za kiks, mi smo toga svesni i spremni smo, uz ogromnu želju za pobedom, verujem da ce tako i biti, da ćemo ostvariti zacrtano” – zaključio je Aličić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track