Vuković: Strah nas je sputao, ali to smo mi

Rukometaši poklekli

Vuković: Strah nas je sputao, ali to smo mi

Ostali sportovi -
Videćemo kada analiziramo sve koji su razlozi, ali mislim da je pre svega taj strah od četvrtfinala sputao noge i ruke", kazao je Vuković novinarima u Londonu

Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković rekao je nakon poraza od Mađarske (23:26) da se njegov tim u pojedinim trenucima uplašio pobede i da nije bilo igrača koji bi "povukao" ekipu.

"U momentu kada smo izgubili sigurnost na golu, posle jedne kontre koju je Stanić loše bacio, došli smo u situaciju da bez hrabrosti napadamo. Nismo imali rešenja u napadu i to nas je koštalo četvrtfinala. Mislim da smo propustili istorijsku šansu, ali to smo mi, život ide dalje, videćemo kada analiziramo sve koji su razlozi, ali mislim da je pre svega taj strah od četvrtfinala sputao noge i ruke", kazao je Vuković novinarima u Londonu.

Rukometaši Srbije su takmičenje u B grupi završili sa samo jednom pobedom i četiri poraza.

"U ovom trenutku nismo imali previše spremnih igrača da ostale povedu za sobom. Onda dođete u situaciju da gubite poverenje jedni u druge, bavimo se svima drugima osim sobom, to su problemi koje ovakva reprezentacija ne može da reši", kazao je on.

Kapiten Srbije Momir Ilić kazao je da ekipa na OI nije uspela da ponovi formu i atmosferu sa Evropskog prvenstva, kada je došla do finala.

"Nije to ta ekipa kao što je bila na EP, homogena, kompaktna puna samopouzdanja. Nismo verovali u to, nismo bili s glavom dobri i to je to. Jednostavno, mi imamo kvalitet da dobijemo ovakve utakmice, ali psihologija je važna stvar. Izgubili smo tri utakmice na početku i to nas je pokolebalo", kazao je Ilić.

On nije želeo da komentariše da li mu je nastup na OI bio poslednji u dresu reprezentacije.

Srednji bek Srbije Nikola Manojlović priznao je da nije očekivao poraz od Mađara."Verovao sam u našu ekipu, da možemo se podignemo još jednom i pokažemo ko smo i šta smo. Na kraju nismo uspeli u tome. Imali smo već viđeni pad u igri koja nam je ovde postao karakteristika", naveo je Manojlović.On je dodao da je uspeh što se, posle tri olimpijska ciklusa, rukometna reprezentacija vratila na Igre.

Manojlović je dodao i da razmišlja o povlačenju iz nacionalnog tima.

"Došao sam da pomognem koliko mogu. Već dugo razmišljam o tome da mi je ovo poslednje takmičenje. Videćemo, ima još puno vremena da se razmišlja o tome", zaključio je Manojlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track