VELIKA PODRŠKA RAZVOJU SPORTA: Kraljevo izdvojilo dodatnih 13 miliona dinara za sportske klubove!

FINANSIJSKA INJEKCIJA

VELIKA PODRŠKA RAZVOJU SPORTA: Kraljevo izdvojilo dodatnih 13 miliona dinara za sportske klubove!

Ostali sportovi -

Grad Kraljevo izdvojilo je dodatnih 13 miliona dinara za sportske klubove

Od dodatnih 13 miliona dinara koji su rebalansom budžeta Grada Kraljeva obezbeđeni za razvoj sporta i programskih aktivnosti, najviše sredstava dobili su klubovi koji su se plasirali u viši rang takmičenja, ili se već takmiče u prvoj ligi.

Rešenjem Gradskog veća, najviše sredstava dobili su Košarkaški klub „Sloga“ - 3 miliona dinara, i Ženski košarkaški klub „Kraljevo“ - 2,35 miliona. Odbojkaškom klubu „Ribnica“ opredeljeno je 2 miliona, Rukometnom klubu „Metalac“ 1,5 milion, a po milion dinara Fudbalskom savezu Kraljeva i OKK „Sloga elit“.

- Naši fudbaleri, košarkaši, rukometaši i odbojkaši su ove godine uspeli da se plasiraju u rang više tako da je bilo neophodno da obezbedimo sredstva za nastavak njihovih takmičenja, a mi smo obezbedili i dodatna finansijska sredstva za druge sportove, u oblasti automobilizma, biciklizma, kao i za seoske fudbalske klubove, kaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Komisija za izbor godišnjih i posebnih programa u oblasti sporta ostalih 2,15 miliona dinara rasporedila je na još 12 klubova, a sredstva za rad dobio je i Sportski savez Kraljeva.

J.S. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track