VELIKA POBEDA CRNO-BELIH U DERBIJU! Partizan slavio u Pančevu i izbio na drugo mesto na tabeli!
Foto: RK Partizan

derbi

VELIKA POBEDA CRNO-BELIH U DERBIJU! Partizan slavio u Pančevu i izbio na drugo mesto na tabeli!

Ostali sportovi -

Sve ono što je za crno-bele predstavljalo slabu kariku u prethodnom kolu protiv Vojvodine, večeras je u Pančevu bilo glavni adut našeg tima. Izuzetna odbrana, preciznost pri šutu, ali i sjajni golman Andrej Trnavac, doneli su Partizanu dva boda na teškom gostovanju. Crno-beli su slavili rezultatom 31:25 (18:10).

Derbi četvrtog kola ARKUS lige bolje su otvorili crno-beli momci, koji su poveli 6:3. Domaćin se brzo konsolidovao, smanjio zaostatak, ali nije uspeo da rezultat preokrene u svoju korist. Ključnu prevagu u prvom poluvremenu donela je serija crno-belih od sedam pogodaka, koja je Pančevce ostavila u šoku u finišu prvog dela igre – 10:18 na semaforu posle 30 odigranih minuta.

Dinamo je u drugom poluvremenu pružio nešto veći otpor, ali nedovoljno čak ni za remi. Partizan je u ključnim trenucima bio izuzetan, skoro bez greške, uz besprekornog Trnavca, koji je zabeležio 15 odbrana, i Maksića i Ivanovića, koji su sa po osam pogodaka predvodili tim do ubedljive pobede – 25:31. Po pet pogodaka dodali su Mićić i Petrić, a ne treba zaboraviti ni stopostotan učinak sa sedam metara.

Partizan je ovom pobedom izbio na drugo mesto na tabeli A grupe, iza Vojvodine, od koje je pretrpeo jedini poraz u dosadašnjem toku takmičenja.

Kurir sport / RK Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track