Ivana Španović u finalu skoka u dalj
Foto: REUTERS

Prošla dalje

Ivana Španović u finalu skoka u dalj

Ostali sportovi -
Ivana Španović uspela je da se plasira u finale Olimpijskih igara, pošto je skokom od 6,41 metar zauzela 11. mesto od 12 koje vode u završnicu takmičenja
1 / 9 Foto: Dado Đilas

LONDON - Iako ni iz trećeg pokušaja nije ispunila normu za finale 6,70 m, najbolja srpska skakačica u dalj Ivana Španović uspela je da se plasira u finale Olimpijskih igara, pošto je skokom od 6,41 metar zauzela 11. mesto od 12 koje vode u završnicu takmičenja.

U prvom pokušaju Ivana je prestupila za 9 milimetara, dok je iz drugog puta skočila samo 6,21 metara....

"Bilo je veoma stresno. Ovo je veliko takmičenje i teško je ponoviti skokove s treninga. Znam šta sam sve uradila da bih bila ovde, jer sam imala problema s povredom", rekla je Španovićeva.

Ona je dodala da smatra da je plasman u finala veliki uspeh.

"Promena temperature je bila velika s beogradskih 40 na londonskih 20 stepeni. Duvao je jak vetar, bilo je hladno, ali znala sam kakve ću uslove imati i pripremala sam se za to", rekla je srpska atletičarka.

Prema njenim rečima, sada je sve u redu, a posle može i da se razboli.

"Bitno mi je samo da se naspavam. Prethodne noći sam kasno zaspala, jer moja soba gleda na košarkaška dvoranu. Igrao je "drim tim" i bila je glasna muzika do iza ponoći", rekla je Španovićeva.

Ona je istakla da je nezahvalno davati prognoze i govoriti kojim mestom bi bila zadovoljna.

"Ništa ne najavljujem. Koja god budem, biće mnogo jer su mi 22 godine", navela je Španovićeva.

U kvalifikacijama normu su uspele da ispune samo četiri skakačice, Sara Proktor, Karin Mej Melis, Elena Sokolova i Dženi Deloa, dok je preostalih osam mesta popunjeno u skaldu sa najboljim rezultatima. Ivana će tako imati šansu da se bori za medalju u finalu koje će biti održano u sredu od 21 časa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track