MMA SPEKTAKL U NOVOM SADU: Srpski čelik novi SBC šampion
Foto: SBC

borilački sportovi

MMA SPEKTAKL U NOVOM SADU: Srpski čelik novi SBC šampion

Ostali sportovi -

Prestižna MMA organizacija, jedna od najcenjenijih u Evropi – "Serbian Battle Championship" održala je još jedno veče ratnika za pamćenje

1 / 12 Foto: SBC

Pandemija virusa korona učinila je da glavni akteri SBC 29 Revenge spektakla mečeve u Novom Sadu odrade bez prisustva publike uz sve mere predrostrožnosti donete od strane nadležnih organa, dok su ljubitelji mešovitih borilačkih veština imali priliku da uživaju u vrhunskim borbama.

U “Srpskoj Atini” borilo se 20 ratnika. SBC šampionski pojas u velter kategoriji čekao je šampiona u glavnoj borbi večeri u kojoj su se sudarili najuspešniji srpski borac, bivši UFC i PFL ratnik, Bojan Veličković alijas „srpski čelik“ i bugarski nokauter Vladislava Kančev.

foto: SBC

Tvrda, teška borba, svim raspoloživim snagama i moćima obeležila je ovaj sudar iz kojeg je kao pobednik izašao Veličković i time u rodnom Novom Sadu postao novi SBC šampion. Pojas SBC sada putuje u Ameriku zajednom sa „srpskim čelikom“ koji trenutno živi i trenira u američkom gradu Denveru u klubu Easton Trening Centar i član je jednog od najboljih timova na svetu - “Elevation Fight Team”. Trijumf u vatrenom ringu SBC-a Velikčoviću otvara vrata za povrata na najprestižniju MMA scenu sveta – UFC.

Atraktivnost i kvalitet nisu manjkali ni u borbama koje su bile prethodnica glavne, u kojima se posebno izdvaja meč lake kategorije u kome su vatru u SBC oktagonu rasplamsali najbolji srpski borac ove kategorije Slobodan Limp Maksimović iz Beograda i njegov rival iz Brazila, bivši Bellator borac (druga po prestižu svetska organizacija) koji je odavno čekao svoj SBC debi, Seržo de Žesus Santos Bananeira. Dan uoči meča Maksimović koji neodoljivo podseća na slavnog engleskog glumca Džejsona Stejtama izjavio je da je rešen da prolije krv za pobedu i obećano je ispunio. Na kraju bitke krvave glave, ali sa osmehom na licu i visoko podignutom rukom u znak pobede Slobodan je napustio SBC ratnički kavez.

foto: SBC

Videli smo na delu kako dokazane regionalne scene, tako i mlade nade čije vreme u oktagonu tek dolazi. Dva potvrđena asa MMA scene, dvojica Nemanja i ovaj put bili su na visini zadatka. Bivši šampion lake kategorije Nemanja "Sledgehammer" Kovača tehničkim nokautom pobedio je u prvoj rundi iskusnog borca iz Hrvatske Ivana Vladimira, dok je Nemanja Uverić pobedio gušenjem debitanta u oktagonu, iskusnog boks šampiona iz Gane Majedu Sulejmana Mababu. Neporaženi srpski borac, član beogradske Secutor akademije, Stefan Negucić u svom SBC debiju nastavio je svoj pobednički niz tehničkim nokautom nad borcem iz BiH Tarikom Žunićem.

Predrag Bogdanović iz novosadskog Family Fight Team-a nakon godinu dana borilačke pauze ušao je u oktagon i još jednom pokazao da je vrhunski talenat i srpski maestro za džiju-džicu savladavši gušenjem Radeta Novakovića u prvoj rundi. Posebna atrakcija večeri bio je sudar dva teškaša, srpskog Ivana Vicića (114,5 kg) i diva iz BiH Benjamina Šehića (129,8 kg) koji je u prvoj borbi ove SBC noći pobedio Marka Đorđevića završnicom (Triangle Armbar) i time upisao prvu pobedu na MMA sceni. Sat vremena kasnije Šehić je reprezirao debi meč, završnicom ali ovaj put omoplatom savladao je u prvoj rundi Vicića.

Mladi borac Secutor tima iz Beograda Borislav Nikolić gušenjem trianglom u prvoj rudni zaustavio je Milana Stanojkovića, dok je David Tečer iz Subotice takođe gušenjem u prvoj rundi rešio meč u svoju korist u sudaru sa Davorom Matićem iz BiH.

foto: SBC

“Uprkos svim problemima koje je donela i koje i dalje donosi panedemija virusa korona, uspeli smo da nastavimo tradiciju, da održimo kontinuitet u organizaciji vrhunskih MMA večeri ratnika kod nas. Ovu za sve nas tešku godinu završavamo sa tri SBC Revenge manifestacije od kojih je prva koja je održana u martu bila ujedno i najjača koju smo organizovali u poslednjih devet godina, koliko postojimo na sceni. Imali smo najjači fajt kard, svetske zvezde mešovitih borilačkih veština čime smo nastavili da podižemo SBC Revenge na još viši nivo što nam je osnovni cilj i zadatak. Potvrdili smo kvalitet, sada sledi kratak predah i sa velikim željama, ambicijama i snovima gledamo ka 2021. za koju pre svega želimo da nam svima bude zdrava godina. Želimo godinu bez bolesti koja je poklopila celu planetu, jer samo kad smo zdravi tada smo i srećni i punim plućima možemo napred u nove životne i profesionalne pobede, neka nam tako i bude” – zaključio je prvi čovek SBC organizacije Bojan Mihajlović.

Pehare su šampionima dodelili proslavljeni srpski sportski asovi i reprezentativci košarkaš Igor Rakočević i džudista Aleksandar Kukolj, član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada Ognjen Cvjetičanin, kao i bivši svetski juniorski prvak u boksu Kubanac Anhel Moja koji je sada bokserski trener u Family Fight Team-u u Novom Sadu .

Serbian Battle Championship 29 Revenge Novi Sad, Srbija 07.11.2020. REZULTATI:

1. Benjamin Šehic pobedio Marka Djordjevića završnicom (Triangle Armbar) 1R 0:53

2. Nemanja Uverić pobedio Majedu Sulemana Jababua gušenjem (Guillotine choke) 1R 1:30

3. Borislav Nikolić pobedio Milana Stanojkovića gušenjem trianglom (Triangle choke) 1R 0:57

4. David Tečer pobedio Davora Matića gušenjem (Rear-naked choke) 1R 2:28

5. Nemanja Kovač pobedio Ivana Vladimira tehničkim nokautom (udarci u parteru) 1R 3:08

6. Stefan Negucić pobedio Tarika Žunića tehničkim nokautom 1R 0:47

7. Predrag Bogdanović pobedio Radeta Novakovića gušenjem (North-south choke) 1R 2:20

8. Benjamin Šehic pobedio Ivana Vićića završnicom (Omoplata) 1R 0:52

CO-MAIN EVENT:

9. Slobodan Maksimović pobedio Serdja de Hesus “Bananeiru” podeljenom sudijskom odlukom 3R 5:00

MAIN EVENT:

10. Bojan Veličković pobedio Vladislava Kančeva jednoglasnom sudijskom odlukom 3R 5:00

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track