DŽOŠUA I PULEV OČI U OČI PRED MEČ! Sve prštalo na merenju: Ja sam taj koji će zadnji ostati na nogama! VIDEO
Foto: Profimedia

BOKS

DŽOŠUA I PULEV OČI U OČI PRED MEČ! Sve prštalo na merenju: Ja sam taj koji će zadnji ostati na nogama! VIDEO

Ostali sportovi -

Svetski šampion Entoni Džošua i njegov izazivač Kubrat Pulev održali su poslednju konferenciju za medije uoči velikog bokserskog meča u "Vembli areni" u Londonu.

Džošua (23-1) i Pulev (28-1) sa puno samopouzdanja ulaze u borbu za četiri šampionska pojasa: WBA, IBF, WBO i IBO.

Njihov dvoboj će pratiti samo 1.000 gledalaca s tribine "Arene" zbog pandemije korona virusa, dok će njihov dvoboj pratiti milioni ispred malih ekrana.

Džošui će ovo biti prvi nastup u 2020. godini.

"Dobro je to za navijače, ali ja sam fokusiran na Puleva. Ne radi se tu o nekom nepoštovanju fanova, ali ispred sebe imam ozbiljan izazov i to je sve o čemu razmišljam. Kada pobedim, onda mogu da uživam", rekao je aktuelni prvak.

Džošua je u očima kladionica veliki favorit i na njegovu pobedu kvota iznosi siromašnih 1,10. S druge strane, bukmejkeri kao da uopšte ne veruju Pulevu na čiju se pobedu koeficijenti kreću između 6 i 7.

Ipak, Bugarin je doživeo samo jedan poraz u karijeri, i to 2014. godine od legendarnog Vladimira Klička.

"Dugo sam čekao i znao sam da će doći do ove borbe. Sada sam zdrav i nemam 22 godine, ali sam spreman i posedujem sve što mi je potrebno da budem prvak. Istina, 2017. sam bio mlađi, ali se tada nisam mogao ni boriti, kao ni trenirati. Svestan sam i toga da mi nije ostalo previše vremena, ali sad sam spreman. Poštujem Entonija, on je olimpijski i svetski prvak. Radi se o dobrom borcu, ali, ponavljam, imam sve što trebam da postanem novi prvak sveta", poručio je Pulev.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track