SVE ZA LJUBAV: Kako je svetski šampion ostavio sve u Iranu, došao zbog Srpkinje u Beograd i postao evropski prvak!
Foto: Instagram Printscreen

kakva sportska romansa

SVE ZA LJUBAV: Kako je svetski šampion ostavio sve u Iranu, došao zbog Srpkinje u Beograd i postao evropski prvak!

Ostali sportovi -

Tekvondista Mahdi Hodabahši zbog ljubavi prema Tanji Tanacković došao u Srbiju

Iranac voli Srbiju i peva "Bože pravde". Iranski tekvondista Mahdi Hodabahši osvojio je u četvrtak zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za Srbiju!

Otkud Iranac u Srbiji, i to bivši svetski prvak i jedan od najboljih tekvondista na planeti? Razlog je ljubav! Tačnije, nekadašnja srpska tekvondistkinja Tanja Tanacković (33) u koju se Mahdi Hodabahši (29) zaljubio pre sedam godina, kada su se upoznali na sportskom kampu u Vrnjačkoj banji.

Njih dvoje su godinama održavali vezu na daljinu, čak su i raskidali, pa se mirili. Nalazili su se u Istanbulu, na pola puta između Beograda i Teherana. Na kraju je Mahdi prelomio.

Odlučio je da zbog Tanje ostavi sve u Teheranu i dođe u Srbiju. Porodica ga je razumela, dala mu podršku i on je od 2019. godine postao stanovnik Beograda. Otada trenira u klubu "Galeb" kod čuvenog srpskog tekvondo stručnjaka Dragana Galeta Jovića, čoveka koji je stvorio olimpijsku šampionku iz Londona Milicu Mandić i olimpijsku vicešampionku iz Rija Tijanu Bogdanović.

Mahdi je postao evropski prvak u Sarajevu, a za sledeću godinu ima velike ciljeve da na Olimpijskim igrama u Tokiju Srbiji donese još jedno zlatno odličje. Iza njega stoji njegova životna saputnica i od prošle godine supruga Tanja Tanacković Hodabahši, a što je najvažnije, mladi par ima veliku podršku svojih roditelja.

Kolika je Mahdijeva ljubav prema Tanji, najbolje svedoče njegove reči:

- Svoju tekvondo karijeru mogu da nastavim bilo gde na svetu, a još jednu Tanju teško da mogu da nađem. Kad sam povređen, kad sam umoran, kad mi je nešto potrebno, ona bi mi pomogla i dala mi podršku. I zato želim da je učinim srećnom i ponosnom i okačim joj zlato oko vrata posle Olimpijade - rekao je Mahdi za portal Telegraf.

Čestitika ministra Udovičića

Zlato čekano 22 godine

Mahdi Hodabahši je zlato Srbiji na EP u Sarajevu doneo u kategoriji preko 80 kg, dok je u kategoriji do 58 kg, srebrnu medalju osvojio Novak Stanić, momčić od 17 godina.

- Posle 22 godine himna i zastava Srbije su na evropskom tronu tekvondoa u muškoj seniorskoj konkurenciji i od srca čestitam sjajnom Mahdiju Hodabahšiju i Novaku Staniću na osvojenoj zlatnoj i srebrnoj medalji. Hvala vam šampioni za ovaj veliki povratak Srbije i na evropski tron u tekvondu u muškoj konkurenciji - naveo je čestitki ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Doneo nadimak

Terminator iz Irana

Mahdi Hodabahši iz Irana je u Srbiju doneo i zanimljiv nadimak - Terminator. Najviše zbog pobeda koje je ostvarivao na turnirima i načina na koji se bori. Bio je svetski prvak 2015. godine u Čeljabinsku, a 2014. šampion Azije u Inčonu.

Kurir sport / A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track