Najnovije vesti

ATLETIKA: Beogradski maraton od sledeće godine kvalifikaciono takmičenje za Svetsko prvenstvo
Foto: Profimedia

DOBIO JOŠ VIŠE NA ZNAČAJU

ATLETIKA: Beogradski maraton od sledeće godine kvalifikaciono takmičenje za Svetsko prvenstvo

Ostali sportovi

Beogradski maraton saopštio je  da će od sledeće godine to takmičenje biti kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo.

"Sa tradicijom dužom od tri decenije, Beogradski maraton je s razlogom postao još jedan sportski događaj po kome je naš glavni grad prepoznatljiv u svetu. Shodno upravo toj tradiciji, masovnosti, ali i ugledu koji ima u svetskim okvirima, ovaj atletski događaj od sledeće godine dobiće još više na značaju", navodi se u saopštenju.

Beogradski maraton će se 34. put u istoriji održati sledeće godine.

Biće kvalifikacioni za Svetsko prvenstvo iz programa "World Marathon Majors" serije, koju čine šest najznačajnijih svetskih maratona u Njujorku, Bostonu, Čikagu, Tokiju, Londonu i Parizu Datum održavanja Beogradskog maratona 2021. biće naknadno odredjen.

Ove godine je na Beogradskom maratonu trebalo da učestvuje rekordan broj takmičara iz 70 zemalja, ali je odložen zbog pandemije korona virusa.

32. Beogradski maraton, BeogradskI maraton
foto: Starsport©

Po ugledu na mnoge svetske organizatore, održan je kao virtuelni događaj sa namerom da se sačuva tradicijia, nastavi sa redovnim programima, kao i da se motivišu mnogobrojni pripadnici trkačkog pokreta iz zemlje i inostranstva da ostanu aktivni.

Iako je organizovan na potpuno drugačiji način, 33. Virtuelni Beogradski maraton, navodi se da je poslužio kao programska i medijska podloga za promociju značaja fizičke aktivnosti, zaštite životne sredine i solidarnosti sa osobama sa invliditetom.

Beograddski maraton je zahvalio sponzorima, medju korima su Unika osiguranje, Idea, Akva Viva, Fuš, Šekopak, Cenex, Tehno Ekopak i Ekopak sistem.

(Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...