MIROSLAVA NAJDANOVSKI ZA KURIR: Sport sada izgleda drugačije nego u moje vreme, znaju to i mladi plivači!
Foto: Printscreen / Instagram

sve je bolje

MIROSLAVA NAJDANOVSKI ZA KURIR: Sport sada izgleda drugačije nego u moje vreme, znaju to i mladi plivači!

Ostali sportovi -

Nekadašnja srpska šampionka u plivanju Miroslava Nadanovski jasno vidi razliku u vremenu u kom se ona bavila profesionalnim sportom i sadašnje situacije u srpskom sportu.

- Nisam tako davno zavrsila profesionalnu karijeru, ali jesam bila jedan period van sporta. Međutim, to se promenilo od skora - kaže Minja za Kurir, pa dodaje:

- Pored pilatesa kojim se sada bavim, ponovo sam se vratila plivanju, ali ovog puta rekreativnom. Razlika jeste velika, posebno kada vidim koliko su se uslovi danas poboljsali i koliko je snažna podrška Ministarstva sporta i ministra sporta.

Svoj Zrenjanin zamenila je glavnim gradom za koji ima samo reči hvale.

- Pošto sam se preselila u Beograd plivam na beogradskim bazenima, odnosno na Košutnjaku koji je drastično poboljšan i koji može da parira ozbiljnim objektima. Zaista sport izgleda drugačije nego u moje vreme i to bolje, što se i vidi i oseća među plivačima, posebno mladim koji imaju dobre rezultate, a to se videlo na državnom prvenstvu prošlog vikenda u Beogradu.

Tajna uspeha je zapravo veoma jednostavna kaže Miroslava: - Finansira se ne samo vrhunski sport, već i razvojni programi, kampovi, a za sve to je od velikog značaja podrška ministarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track