KAKAV POČETAK RUKOMETAŠA: Srbija srušila olimpijskog vicešampiona Francusku!
Foto: Starsport©

bolje nije moglo

KAKAV POČETAK RUKOMETAŠA: Srbija srušila olimpijskog vicešampiona Francusku!

Ostali sportovi -

Rukometna reoorezentacija Srbije savladala je olimpijskog vicešampiona Francusku 27:24 (14:11) u prvom meču kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Od samog početka je bilo neizvesno, rezultat se lomio do 7:7 nakon čega smo prvi put poveli, vezali smo tri gola za 9:7 i kasnije održavali tu prednost.

Na samom kraju prvog poluvremena izabranici Tonija Đerone su poveli sa 14:11.

Kada je mladi Dodić koji ima samo 17 godina pogodio, cela naša klupa je skočila i Srbija je vodila sa 23:20, a već u narednom napadu sjajni Milosavljev je odbranio udarac na 9 minuta do kraja utakmice.

Srbija je pogodila i 24. put preko sjajnog Kukića koji je briljirao u finišu, prvi put smo imali 4 gola prednosti i Francuzi su morali da naprave čudo do kraja utakmice.

Radivojević je pogodio preko celog terena za 25:20, a tačku na sve nade Francuza stavili su Đokić i Marsenić za 26:21 na manje od 4 minuta do kraja.

Francuzi su se vratili na 26:24 na minut do kraja, ali je to bilo sve.

Najefikasniji u domaćem timu bili su pivotmeni Mijailo Marsenić i Lazar Kukić sa po šest golova, četiri je dodao Petar Đorđić, tri Miloš Obrović, po dva Bogdan Radivojević i Jovica Nikolić, a po jedan Stevan Sretenović, Stefan Dodić, Aleksa Kolaković i sjajni golman Dejan Milosavljev.

U redovima najtrofejnije reprezentacije na svetu Kentin Mae je upisao šest, Luk Abalo, dok su Timoti N’gusan i Malevin Ričardson zabeležili po tri.

Isti rivali sastaće se 9. januara u Kreteju, a u grupi 1 su još selekcije Grčke i Belgije.

Plasman na kontinentalno prvenstvo obezbediće po dve najbolje ekipe iz svake od osam grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track