Nikolina Moldovan u "B" finalu

Kajak

Nikolina Moldovan u "B" finalu

Ostali sportovi -
Nikolina Moldovan će u subotu veslati u utešnom, "B" finalu, kojim će biti određen konačan plasman kajakašica od devetog do 16. mesta

Srpska olimpijka Nikolina Moldovan nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u trci kajakašica na 200 metara.Moldovan je nastupila u drugoj kvalifikacionoj grupi, a kao trećeplasirana je uspela da se probije u polufinale. Prva je bila Portela Rivas iz Španije sa rezultatom 41,263 sekundi, druga je bila Poljakinja Valckievič (42,290), dok je Nikolina ostvarila za sekund i 120 hiljaditih sekundi slabije vreme od pobednice (42,383). U polufinalu je naša takmičarka bila četvrta, a dve najbolje su prolazile direktno u finale, kao i još dve kajakašice na osnovu rezultata

Čak i pre poslednje, treće polufinalne trke, Nikolina nije imala vreme za najboljih osam. U njenoj polufinalnoj trci pobedila je Ruskinja Lobova (41,413), druga je bila Britanka Voker (41,734), treća Japanka Kitamoto (41,816), dok je Molodvan gotovo identičnim rezultatom kao u kvalifikacijama - 42,394 bila četvrta. Srpska olimpijka Nikolina Moldovan nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u trci kajakašica na 200 metara.

Moldovan je nastupila u drugoj kvalifikacionoj grupi, a kao trećeplasirana je uspela da se probije u polufinale. Prva je bila Portela Rivas iz Španije sa rezultatom 41,263 sekundi, druga je bila Poljakinja Valckievič (42,290), dok je Nikolina ostvarila za sekund i 120 hiljaditih sekundi slabije vreme od pobednice (42,383). U polufinalu je naša takmičarka bila četvrta, a dve najbolje su prolazile direktno u finale, kao i još dve kajakašice na osnovu rezultata. Čak i pre poslednje, treće polufinalne trke, Nikolina nije imala vreme za najboljih osam. U njenoj polufinalnoj trci pobedila je Ruskinja Lobova (41,413), druga je bila Britanka Voker (41,734), treća Japanka Kitamoto (41,816), dok je Molodvan gotovo identičnim rezultatom kao u kvalifikacijama - 42,394 bila četvrta.

Nikolina Moldovan će u subotu veslati u utešnom, "B" finalu, kojim će biti određen konačan plasman kajakašica od devetog do 16. mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track