Seks pomaže strelcima, a odmaže sprinterima

Istraživanje

Seks pomaže strelcima, a odmaže sprinterima

Ostali sportovi -
Kod strelaca seksualna aktivnost definitivno ima pozitivno delovanje. Smiruje ih i pomaže boljoj koncentraciji, rekao je lekar koji je sproveo istraživanje

Ako je verovati rezultatima istraživanja sprovedenog u Hamburgu, srpski strelci, koji su do sada osvojili jedine dve medalje za našu zemlju su tokom Olimpijskih igara u Londonu živeli burno i imali seks najmanje dva dana pred takmičenje. Nemački naučnici naime tvrde da seks najmanje dva dana pre takmičenja pozitivno utiče na koncentraciju strelaca, ali zato ima negativne posledice na boskere, zivače tegova, atletičare, dakle sportiste koji za postizanje rezultata trebaju snagu i eksplozivnost.

Istraživanje nemačkih naučnika je potvrdilo je da seks pre nastupa pozitivno utiče na nastupe strelaca. Studiju je na 84 takmičara iz različitih sportova sproveo dr. Frenk Zomer (45), profesor na hamburškom univerzitetu i lekar u bolnici koja pripada toj akademskoj ustanovi. On je poredio seksualno aktivnost takmičara u dva dana pre nadmetanja, sa rezultatima koje su na njima postizali, a kao sportisti kod kojih seks daje najbolje rezultate izdvojili su se strelci.

"Kod njih seksualna aktivnost definitivno ima pozitivno delovanje. Smiruje ih i pomaže boljoj koncentraciji.S druge strane, atletičarima, dizačima tegova i bokserima, ovaj lekar bi zabranio seksualne aktivnosti 48 sati pre nastupa."Kod sportova u kojima je bitna snaga seks pokazuje negativan uticaj. Loše deluje na eksplozivnost. Na primer, pri startu u sprinterskoj atletskoj trci – zaključio je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track