VELIKI USPEH ZA SRPSKO SKIJANJE: Emilija Đurović četvrta na prvenstvu sveta u Italiji!
Foto: Privatna arhiva

ALPESIMBRA KUP

VELIKI USPEH ZA SRPSKO SKIJANJE: Emilija Đurović četvrta na prvenstvu sveta u Italiji!

Ostali sportovi -

Veliki uspeh sa srpsko skijanje i Crvenu zvezdu!

Emilija Đurović, skijašica beogradskih crveno-belih, zauzela je četvrto mesto na “Alpesimbra kupu” u italijanskoj Folgariji u disciplini veleslalom.

Ovo takmičenje u Italiji godinama se smatralo nezvaničnim pionirskim prvenstvom sveta, pa je Emilijin rezultat istorijski za skijanje u Srbiji.

Srpska takmičarka je u konkurenciji mlađih pionirki (U14) stazu „Salicona” savladala za 47,81 sekundu, pa je samo 13 stotinki delilo od bronzane medalje, koja je pripala Nemici Rozi Ani Švajger.

skijanje
foto: Privatna arhiva

Na prve dve pozicije plasirale su se sestre Nadin i Ana Troker iz Italije, dok su na trci, inače, učestvovale 23 skijašice iz 11 zemalja.

U kategoriji dečaka do 14 godina, Dušan Tasić, član NS Ski tima osvojio je 15. mesto u konkurenciji 33 takmičara. Za pobednikom Kastlungerom iz Italije imao je 3,46 sekundi zaostatka.

Treća predstavnica Srbije na „Alpesimbra kupu”, starija pionirka Sara Nendvič, zauzela je 27. mesto u disciplini slalom, u konkurenciji 50 takmičarki. Sa rezultatom 1:35,56 imala je 11 sekundi zaostatka za pobednicom Larom Kolturi iz Italije.

G. A.

Foto: Privatna arhiva (prva slika Emilija Đurović - 4. mesto, druga Dušan Tasić - 15. mesto)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track