Mandićeva uzela medalju,po zlato od 23.15

Tekvondo

Mandićeva uzela medalju,po zlato od 23.15

Ostali sportovi -
U finalu rival Francuskinja Grafi. Srbija od 23. 15 navija za Milicu

Srpska olimpijka Milica Mandić plasirala se u finale nadmetanja u tekvondou za takmičarke preko 67 kilograma, pošto je ubedljivo savladala Ruskinju Anastasiju Barišnjikovu 11:3. U finalu rival Francuskinja Grafi. Srbija od 23. 15 navija za Milicu.

Posle prve runde Mandićeva je imala pet poena prednosti pošto je dva puta pogađala rivalku nogama u telo, a jednom i u glavu. Druga runda počela je novim poenom za našu takmičarku, koja je posle primedbe trenera i pregleda sudija čistim udarcem u glavu stigla do velikih 9:0 polovinom druge deonice. Mandićeva je u poslednja dva minuta ušla sa velikom prednošću od 9:2, koju je uvećala poenom i kaznenim poenom zbog izlaska Ruskinje sa tatamija. Srbija već može da slavi medalju.

U četvrtfinalu Milica je posle velike drame i udarcem u glavu koji donosi tri poena porazila olimpijsku šampionku iz Pekinga Mariju del Rosario Espinozu sa 6:4. Milica je veoma mudro vodila borbu i već tada pokazala da je sposobna za velike domete.

U prvoj borbi dana Talitiga Kroli sa Samoe nije bila dostojan rival 20-godišnjoj srpskoj takmičarki, koja je već posle 14 sekundi udarcem nogom u glavu povela sa 3:0, a potom sredinom prve runde oborila takmičarku jednim takvim potezom i stigla do 6:0. Sudije su tada pogrešno dodelile poene i devojci sa Samoe, a naknadnim pregledom snimka, na intervenciju našeg stručnog štaba, Kroli je vraćena "na nulu". Bilo je već na kraju prve runde, koja je okončana rezultatom 10:2, jasno kome će pripasti pobeda, a druga to nije promenila - Mandićeva je osvojila novih šest poena, a njena vršnjakinja nijedan pa je srpska takmičarka prošla dalje trijumfom od 16:2.

Među navijačima bio je i premijer Ivica Dačić
Među navijačima bio je i premijer Ivica Dačić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track