TROFEJNA VATERPOLISTKINJA JOVANA PANTOVIĆ: Naše vreme tek dolazi
Foto: Sandić foto

Istorijski uspeh

TROFEJNA VATERPOLISTKINJA JOVANA PANTOVIĆ: Naše vreme tek dolazi

Ostali sportovi -

Prvi put u 85 godina dugoj istoriji Ženski vaterpolo klub Vojvodina osvojio je Kup Srbije.

Novosađanke su u finalu savladale aktuelnog šampiona, ekipu Palilule rezultatom 9:7, a i u prvenstvu koje je počelo minulog vikenda jedna su od favorita za trofej.

Većina igračica je rođena 2000. godine ili su mlađe, što dovoljno govori o tome koliko se u Novom Sadu ulaže u budućnost. Jedna od iskusnijih u timu je reprezentativka Jovana Pantović koja je pojačala Novosađanke na početku sezone.

-Sada kada su se slegli utisci opšti zaključak je da sam zadovoljna kako je polusezona u Vojvodini okončana. Nakon nekoliko sezona u Crvenoj Zvezdi i sezone u Sentešu (Mađarska) i veliki broj trofeja na početku ove sezone usledio je poziv Vojvodine. Za mene je to predstavljalo novi izazov i još nesto što mogu da pokušam. Uprava kluba na čelu sa Markom Ćukom i Draganom Resanovićem kao i trenerom Slađanom Drezgić izneli su mi plan i program klupa za narednih nekoliko sezona što je meni izgledalo prilično ozbiljno i nešto gde ja mogu dati svoj doprinos. Primarni cilj za ovu sezonu je bio da se podigne kvalitet vaterpola i da pokušamo napraviti korak više u odnosu na prošlu sezonu. Tako smo i počeli devojke su maksimalo ozbiljno pristupile radu sa velikom željom i motivacijom, što je meni predstavljalo jako veliki podsticaj za rad.

Jovana Pantović, vaterpolo
foto: Sandić foto

Govoreći o timu Pantović kaže.

-Ono što je interesantno za ovaj tim jeste da su to uglavnom devojke rođene 2000. godine i mlađe, a ja kao najstarija tu negde kvarim prosek godina. Evidentno je da su devojke jako vredne i talentovane i da njihovo vreme dolazi. Prvi turnir Kupa Srbije je to i pokazao ostvarili smo tri pobede što je u datom trenutku već bio uspeh. Sledeći turnir je odigran sa manjim oscilacijama i tu smo ostvarili dve pobede i poraz koji nas je vodio u finale. Primarni cilj plasmanom u finale je bio ostvaren tako da igračice i uprava kluba su bili zadovoljni. Finalna utakmica sa ekipom Palilule je bila zaista veliki izazov i njima je pripala uloga favorita. Bila sam jako zadovoljna finalnom utakmicom, koja je možda bila i najbolje izdanje Vojvodine u ovoj sezoni. Odigrali smo odbranu na vrhunskom nivou, a u napadu smo bile poprilično strpljive kao i u igraču više, definitivno je bilo neizvesno igralo se gol za gol, ali eto na kraju uspeli smo da trijumfujemo. Bilo je zaista teško i neizvesno, ali veliku zahvalnost dugujem mojim saigračicama koje i tako mlade su pokazale jednu dozu zrelosti i odgovornosti u ključnim trenucima. Kup Srbije je prvi put stigao u VK Vojvodina nakon 85 godina, što je predstavljalo dodatni razlog za slavlje. Definitivno se dugo čekao taj trofej, ali nekako se na kraju sve poklopilo. Nainteresantnij podatak je da je kapiten Nikolina Travar možda i najmlađi kapiten koji je podigla pehar Kupa Srbije sa samo 19 godina - kaže Jovana Pantović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track