Bronza za srpske vaterpoliste!

Četvrta medalja za Srbiju

Bronza za srpske vaterpoliste!

Ostali sportovi -
U neverovatnom meču, koji je obeležen skandaloznim suđenjem, vaterpolisti Srbije velikim preokretom stigli do bronzane medalje
1 / 7

Neverovatan meč za bronzanu medalju! Srbija je herojskom igrom savladala Crnu Goru rezultatom 12:11 (3:2, 1:3, 4:5, 3:1) i time osvojila četvrtu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Tokom celog toka sudije su skandaloznim suđenjem dodatno iritirale reprezentativce Srbije, a meč zbog isključenja i crvenih kartona nisu završili Gocić, Aleksić, Rađen, Duško Pijetlović, Vanja Udovičić, selektor Dejan Udovičić, kao i pomoćnik Dejan Stanojević.

Crna Gora je početkom poslednje četvrtine povela sa velikih 11:8, ali je Srbija minut i 40 sekundi pre kraja uspela da stigne do izjednačenja golom Filipa Filipovića.

Srbija je do pobede stigla golom kapitena Vanje Udovičića 55 sekundi pre isteka meča. Sjajno je Filipović uposlio Vanju, a ovaj matirao Šćepanovića.

Crna Gora je u finišu imala igrača više i 11 sekundi da izjednači, ali je pobedila pravda. Crnogorci su dva puta pogodili okvir gola. U međuvremenu je isključen i kapiten Vanja Udovičić, pa Srbija praktično nije imala igrača za izmenu.

Kapiten Vanja Udovičić izjavio je posle meča:- Nijedna medalja ne može da bude bez drame. I sa lošijom partijom smo stigli do bronze. Zahvalio bih se stručnom štabu, trenerima, svima koji su bili uz nas tokom priprema. Nije lako igrati posle izgubljenog finala, kada vam se sruše svi gradovi i kule. Digli smo se iz pepela. Preokrenuli smo u poslednjoj četvrtini, gde smo bili jači od svih, uz skandalozno suđenje. Osvojili smo bronzu i to je dovoljno. Već sutra krećemo u novi olimpijski ciklus.Selektor Srbije Dejan Udovičić bio je vidno razočaran skandaloznim suđenjem.- Mnogo je bilo teško, čestitke svima koji su bili uz nas. Mislim da smo zaslužili da se vratimo sa medaljom. Utakmica je bila teška i zahtevna. Ovo je bila sramota od suđenja i tim mi je draže i ponosniji sam time zbog medalje. Nismo gubili nadu ni na početku poslednje četvrtine. Ako sam ja zaslužio crveni, onda je cela njihova klupa zaslužila crveni u prvoj četvrtini.

SRBIJA - CRNA GORA 12:11 (3:2, 1:3, 4:5, 3:1)

SRBIJA: Soro, Šaponjić, Gocić 1, Udovičić 1, Mandić, D. Pijetlović 2, Nikić 2, Aleksić, Rađen 1, Filipović 3, Prlainović 1, Mitrović 1, G. Pijetlović.CRNA GORA: Šefik, Brguljan 1, Pašković, Petrović, Drašković, Radović, M. Janović 1, N. Janović 2, Ivović 3, Zloković 2, Gojković, Jokić 2, Šćepanović.SUDIJE: Kaputi (Ita), Stavridis (Grč)

TOK MEČA

Nema gola z Crnu Goru. Pogodili su dva puta okvir gola. Kraj meča! Bronzana medalja za srpske vaterpoliste!

12:11 (0:55) Udovičić!!! Vodi Srbija!!! Filipović je sjajno asistirao kapitenu za vođstvo Srbije! Isključen je i selektor Srbije Dejan Udovičić! Neverovatno! Isključen je i Vanja Udovičić!

11:11 (1:41) Filipović! Sjajan lob Filipovića iz desnog ugla, treći gol Srbije za redom. Ali, Srbija igra bez četvorice igrača, Gocića, Rađena, Duška Pijetlovića i Aleksića zbog isključenja. Srbija ima samo jednog igrača za izmenu!!!

10:11 (4:38) Nikić. Odbila se lopta od golmana Šćepanovića, Nikić je prihvatio i smanjio rezultat. Srbija je još uvek u igri.

9:11 (5:53) Filipović. Posle tajm-auta selektora Udovičića Filipović postiže gol.

8:11 (6:23) Ivović. Ponovo peterac za Crnu Goru, treće isključenje za Aleksića i prvi put tri gola prednosti za Crnogorce.

4. ČETVRTINA

8:10 (0:47) N. Janović iz peterca donosi svom timu ponovo dva gola prednosti. Ne prođe napad Crne Gore a da neko iz reprezentacije Srbije ne zaradi isključenje.

8:9 (1:26) N. Janović. Drugi put u meču Crna Gora je imala dva igrača više, ovog puta je postigla gol. Srbija je do sada imala 14 isključenja. Suspenziju sa pravom izmene do kraja meča je dobio Rađen. On je, posle Gocića, drugi igrač koji je završio meč.

8:8 (2:19) Duško Pijetlović se raspucao. Njegov drugi gol u ovoj četvrtini. Sjajno je Rađen proigrao centra srpske reprezentacije.

7:8 (2:46) Jokić koristi igrača više i nesporazum u odbrani Srbije za novo vođstvo.

7:7 (3:11) Filipović. Peterac za Srbiju, drugi na meču, Filipović postiže prvi gol na meču.

6:7 (3:22) Ivović iz peterca. Iskoristio je crnogorski reprezentativac najstrožu kaznu posle prekršaja Gocića, kome je ovo bilo treće isključenje.

6:6 (3:39) Rađen donosi izjednačenje. Prvi gol Rađena na olimpijskom turniru.

5:6 (4:43) Duško Pijetlović posle dužeg vremena postiže pogodak za Srbiju. Gol posle skoro devet minuta vremena.

4:6 (5:08) Jokić. Prvi put na meču jedan tim ima dva gola prednosti. Srbija je primila tri gola zaredom.

3. ČETVRTINA

4:5 (3:59) M. Janović je iskoristio kontranapad i u ranoj fazi napada doneo novo vođstvo svom timu.

4:4 (5:03) Ivović je iskoristio igrača više. Sve golove Crna Gora je do sada dala sa igračem više.

4:3 (5:38) Gocić. Iskoristio je igrača više i snažnim udarcem sa pet metara matirao Šćepanovića.

3:3 (7:14) Zloković. Centar Grne Gore je iskoristio igrača više i činjenicu da se odbrana Srbije nije najbolje postavila posle isključenja.

2. ČETVRTINA

3:2 (3:11) Mitrović. Prvo vođstvo Srbije, iskoristio je naš tim igrača više. U prethodnom napadu Crna Gora nije iskoristila čak dva igrača više.

2:2 (4:42) Nikić sa dva metra iz igre donosi izjednačenje.

1:2 (5:05) Brguljan koristi novog igrača više i šutem iskosa sa desne strane ispod ruke golmana Sora donosi prednost Crnoj Gori.1:1 (6:47) Prlainović iz peterca donosi izjednačenje. Njegov prvi peterac na turniru u Londonu0:1 (7:03) Zloković je iskoristio prvog igrača više i doveo svoj tim u vođstvo.

1. ČETVRTINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track