PRVENSTVO SRBIJE: Arunovićeva odbranila tron, titule i Mikecu i Novosađanima! FOTO
Foto: SSS

STRELJAŠTVO

PRVENSTVO SRBIJE: Arunovićeva odbranila tron, titule i Mikecu i Novosađanima! FOTO

Ostali sportovi -

Zorana Arunović je odbranila titulu prvaka Srbije pištoljem drugog dana Prvenstva Srbije standardnim vazdušnim oružjem, koje je danas završeno u Nišu.

U muškoj konkurenciji ovim oružjem, zlato je osvojio Damir Mikec (Policajac). Ekipne titule pištoljem osvojili su muški tim Policajca i ženska ekipa Kikinde. Danas je održano i takmičenje miks parova puškom, u kome je pobedio tim Novog Sada (Sanja Vukašinović/Milenko Sebić).

Zorana Arunović (Olimpik 011) je do zlata došla sa 240,8 krugova, ispred Novosađanke Brankice Zarić i Jasmine Milovanović (Akademac). Arunovićeva je bila najuspešnija i u kvalifikacijama. Ekipno zlato otišlo je u ruke takmičarki Kikinde, koje su na drugom mestu nadmašile prošlogodišnjeg prvaka „Aleksu Dejović“ iz Užica.

Damir Mikec (Policajac) je dominirao i u kvalifikacijama i u finalu takmičenja pištoljem za muškarce. Trijumfovao je sa 244,7 krugova u finalu i uspešno se vratio takmičenjima, posle pauze zbog koronavirusa. Mikec je poveo Policajac ka prvom mestu u ekipnom plasmanu, čime su Beograđani nastavili dugi niz titula timskog prvaka države.

1 / 5 Foto: SSS

Uz Mikeca na pobedničkom postolju su se našli iskusni reprezentativci Duško petrov (Kikinda) i prošlogodišnji šampion Dimitrije Grgić (Akademac).

Milenko Sebić i Sanja Vukašinović su u finalu takmičenja miks parova nadmašili prvake iz 2020, kragujevačkog „Čika Matu“ (Milutin Stefanović/Teodora Vukojević). Novosađani i Kragujevčani su obeležili takmičenje mešovitih parova puškom. Bronzu je osvojio drugi tim Novog Sada (Đorđe Janjić/Alina Sebić), koji je u zanimljivom meču za treće mesto nadmašio drugi sastav „Čika Mate“.

Milenko Sebić, koji je pred početak ove sezone prešao u ekipu Novog Sada je na svom prvom državnom prvenstvu u novom klubu osvojio dve titule, jer juče je trijumfovao u pojedinačnom takmičenju seniora puškom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track