Divac: Moglo je i bolje, na pravom smo putu

Svode se računi

Divac: Moglo je i bolje, na pravom smo putu

Ostali sportovi -
Predsednik OKS-a žali što broj medalja nije bio nešto veći, ali podseća da su Igre u Londonu za Srbiju bile daleko uspešnije nego one od pre četiri godine u Pekingu

Zlato, srebro i dve bronze konačan je bilans učinka srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Londonu. Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, jer pre početka Igara rekao da se nada broju od između pet i deset medalja, a danas cifru od četiri odličja sada prihvata kao “značajan korak napred“.

“Dobro smo počeli, dobro smo završili, ali mi je žao što između toga nije bilo očekivanih rezultata. Imali smo velike šanse, nekoliko četvrtih mesta, potencijalnih medalja. Ali, sve u svemu, mnogo bolji rezultati nego na prethodnim Olimpijskim igrama“, rekao je Divac.

Realno, zlato Milice Mandić, srebro Ivane Maksimović i bronze Andrije Zlatića i vaterpolista vrlo lako su mogli da oplemene i četvrtoplasirani Novak Đoković, Zorana Arunović i Milorad Čavić. Pa i sam Zlatić, koji je drugu bronzu ispustio u poslednjem hicu.

“Bitno je samo reći da su oni naši heroji. Mnogo su radili u ove poslednje četiri godine. Neki su ostvarili snove, neki će to, nadam se, uliniti u Riju. Bili smo blizu da napravimo baš veliki rezultat, ali je i ovo značajan korak napred. Milicina medalja je istorijsku uspeh i za nju i za srpski sport i definitivno će povući mlade da upoznaju taj sport. Takođe, njeno zlato, koje nismo imali skoro 20 godina, dokaz je da smo na pravom putu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track