HRVATI ZBOG OVOGA PLAČU: Evo kako su Portugalci ŠOKIRALI vatrene i izbacili ih sa Igara u Tokiju VIDEO
Foto: EPA

HIČKOKOVSKA DRAMA

HRVATI ZBOG OVOGA PLAČU: Evo kako su Portugalci ŠOKIRALI vatrene i izbacili ih sa Igara u Tokiju VIDEO

Ostali sportovi -

Rukometaši Hrvatske posle 20 godina neće igrati na Olimpijskim igrama nakon što je Portugal u dramatičnom meču pobedio Francusku 29:28 u utakmici trećeg kola kvalifikacijskog turnira.

Ovom pobedom Portugal je izborio učešće na Olimpijskim igrama zajedno sa Francuskom, a ovaj rezultat izbacio je Hrvatsku sa Igara koje će se ove godine održati u Tokiju.

Hrvatska je slavila protiv Tunisa rezultatom 30:27 i čekala je ishod meča Francuske i Portugala, a njima je trebala pobeda Francuske ili čak i remi.

U dramatičnom meču između Francuske i Portugala domaći tim je 20 sekundi prije kraja samo trebao sačuvati posed lopte, a kada to nisu uspeli, Silva je u poslednjoj sekundi postigao gol i tako doneo svom timu učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Francuzi su uspeli postići gol nakon toga za 29:29, ali je šut bio posle isteka vremena pa ga sudije samim tim nisu mogle priznati.

Hrvati tako prvi put nakon 20 godina neće igrati na Olimpijskim igrama, tačnije prvi put nakon 2000. godine.

To i jutro posle, izaziva nevericu u komšiluku. Naslovi poput "Pa da ti srce pukne" opisivali su pobedu Portugalije i kraj nadanja Hrvatske.

Dvostruki olimpijski šampioni su tako potpuno podbacili, nakon što su u januaru doživeli i debakl na Svetskom prvenstvu u Egiptu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track