FRANCUSKOJ SE OVO NE DEŠAVA: Selektor Hrvatske u čudu posle eliminacije sa Olimpijskih igara VIDEO
Foto: EPA-EFE/ERIK SIMANDER

NE MOŽE DA SE OPORAVI

FRANCUSKOJ SE OVO NE DEŠAVA: Selektor Hrvatske u čudu posle eliminacije sa Olimpijskih igara VIDEO

Ostali sportovi -

Rukometaši Hrvatske posle 20 godina neće igrati na Olimpijskim igrama nakon što je Portugal u dramatičnom meču pobedio Francusku 29:28 u utakmici trećeg kola kvalifikacijskog turnira.

Ovom pobedom Portugal je izborio učešće na Olimpijskim igrama zajedno sa Francuskom, a ovaj rezultat izbacio je Hrvatsku sa Igara koje će se ove godine održati u Tokiju.

Hrvatska je slavila protiv Tunisa rezultatom 30:27 i čekala je ishod meča Francuske i Portugala, a njima je trebala pobeda Francuske ili čak i remi.

U dramatičnom meču između Francuske i Portugala domaći tim je 20 sekundi prije kraja samo trebao sačuvati posed lopte, a kada to nisu uspeli, Silva je u poslednjoj sekundi postigao gol i tako doneo svom timu učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Francuzi su uspeli postići gol nakon toga za 29:29, ali je šut bio posle isteka vremena pa ga sudije samim tim nisu mogle priznati.

Novi selektor "kauboja" Hrvoje Horvat, koji je posle Svetskog prvenstva u Egiptu nasledio Lina Červara, nije mogao da veruje da u takav epilog.

"Nisam gledao, ali čudno mi je da su tako izgubili tri razlike na kraju u samom finišu, jer Francuskoj se to ne događa. Pobedili smo dve utakmice na turniru, nismo njih i to nas je koštalo", izjavio je Horvat za Sportske novosti.

Horvat se teško mirio sa činjenicom da Hrvatska neće biti u Tokiju.

"Razočarani smo, ostaje nepopravljiv žal, nije nam lako u glavi u ovim trenucima, ali moramo da gledamo napred. Drugo nam ništa ne preostaje", završio je.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track