ALMIR MEMIĆ, ZLATNI SRPSKI BOKSER, ZA KURIR: Živim za Olimpijske igre 2024!
Foto: BSS

MINI-INTERVJU

ALMIR MEMIĆ, ZLATNI SRPSKI BOKSER, ZA KURIR: Živim za Olimpijske igre 2024!

Ostali sportovi -

Mali Tajson, kako zovu Amlira Memića, osvajanjem turnira u Sofiji pokazao zašto su ga na omladinskom Evropskom prvenstvu prošle godine proglasili velikim talentom.

Prijepolje - grad iz kog nam dolazi mlada nada srpskog boksa, zlatni omladinac Almir Memić!

Ovaj 18-godišnjak pažnju javnosti privukao je prošle nedelje, kad je na međunarodnom turniru u Sofiji u sklopu priprema za omladinsko Svetsko prvenstvo u Poljskoj osvojio zlatnu medalju za našu zemlju.

U razgovoru za Kurir otkriva odakle želja za ovom plemenitom veštinom i kakvi su naredni izazovi koji su pred njim.

- Želja za boksom se javila u osmom razredu, kad su moji drugovi počeli trenirati kik-boks. Ja sam bio malo problematičan, tako da sam izdvojio vreme i otišao na boks i ubrzo sam imao meč. Fenomenalan je osećaj kad pobediš - rekao je Memić.

Nastavio je priču o godini koja je u toku.

- Godina je odlično počela. Ostvario sam šest pobeda, uzeo zlatnu medalju na Zlatnoj rukavici, 10 dana kasnije i zlato na internacionalnom turniru "Emil Jelčev" u Sofiji, koji je među tri najbolja u Evropi. Sledeće što me očekuje je Svetsko prvenstvo u Poljskoj, a očekivanja su velika i tu idemo na medalju - pun je samopouzdanja naš bokser.

Almir Memić
foto: BSS

Ovo ima samo u boksu STIPENDIJE BSS MNOGO ZNAČE!

Almir je u pregovorima s nekoliko klubova o nastupu na Pojedinačnom prvenstvu Srbije. Od saveza će cele godine dobijati stipendiju, koja se prekida samo u slučaju dopinga.

- To mi i te kako znači, lepo je znati da svakog meseca imate finansijsku podršku - jasan je Memić, koji podvlači:

- Želja mi je da jednog dana u seniorskoj konkurenciji osvojim medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu i zaslužim nacionalno priznanje.

Otkriva šta su mu planovi u budućnosti i ko mu je najviše pomogao da ostvari napredak u karijeri. - Cilj mi je plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024! Za svoje uspehe želim da zahvalim najviše selektoru Draganu Durungi Vasiljeviću i trenerima reprezentacije Nenadu Vasiljeviću i Miru Urketu Mitroviću, kao i svom treneru Milanu Tomaševiću - završio je priču mladi bokser.

Kurir sport / Darko Lučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track