JOŠ 365 DANA DO ATLETSKOG SPEKTAKLA! Goran Vesić: Beograd će u narednih godinu dana biti domaćin dva Svetska prvenstva!
Foto: ASS

odbrojavanje

JOŠ 365 DANA DO ATLETSKOG SPEKTAKLA! Goran Vesić: Beograd će u narednih godinu dana biti domaćin dva Svetska prvenstva!

Ostali sportovi -

Simboličnim otkrivanjem sata "Svet na stazi" na Terazijama, tačno godinu ranije, danas je počelo odbrojavanje do početka Svetskog atletskog prvenstva u dvorani u Beogradu 2022. godine.

Sat koji će odbrojavati 365 dana do dolaska svetskih atletičara u glavni grad Srbije pokrenuli su predsednik Srpskog atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik ogranizacionog odbora Slobodan Branković.

Terazije
foto: ASS

"Danas je tačno 365 dana do početka najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji. U tu čast postavili smo ovaj sat koji će od danas da odbrojava sata i minute do ovog događaja. Postavka se zove "Svet na stazi",a Beograd i Srbija za godinu dana će biti centar sveta", rekao je Jevrosimović na ceremoniji otkrivanja sata.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će dvoransko Svetsko prvenstvo 2022. godine važan događaj za imidž zemlje i grada.

Terazije
foto: ASS

"Ove godine ćemo imati Svetsko prvenstvo u boksu, trudimo se da svake godine imamo neko veliko prvenstvo, a u tome nam pomaže ministarstvo sporta. Svaki događaj omogućava da se izgrade novi objekti, da se obnove stari i da se deca podstiču na bavljene sportom. Siguran sam da će Svetsko prvenstvo biti dodatni impuls za razvoj atletike i događaj koji pokazuje da je Beograd grad sporta i dobar domaćin", rekao je Vesić.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track