ZAOKRUŽENA SERIJA PRIPREMNIH TAKMIČENJA: Andrea Arsović i Dimitrije Grgić najprecizniji na osmom „Susretu šampiona“
Foto: Streljački Savez Srbije

STRELJAŠTVO

ZAOKRUŽENA SERIJA PRIPREMNIH TAKMIČENJA: Andrea Arsović i Dimitrije Grgić najprecizniji na osmom „Susretu šampiona“

Ostali sportovi -

Srpski reprezentativci su zaokružili još jedan ciklus priprema za Evropsko prvenstvo u svim disciplinama, koje će krajem maja i početkom juna biti održano u Osijeku.

U Novom Sadu je priređeno osmo nadmetanje vazdušnim oružjem u okviru „Susreta šampiona“, serije kontrolnih takmičenja članova nacionalnog tima.

Puškom je trijumfovala Andrea Arsović (Partizan) sa odličnih 251,5 krugova, ispred Teodore Vukojević („Čika Mata“) i Sanje Vukašinović (Novi Sad 1790), koje su takođe ostvarile vredne rezultate.

Visoka ostvarenja nisu izostala ni u finalu pištoljem. Trijumfovao je Dimtirije Grgić (Akademac) sa 245,5 krugova, drugi je bio Damir Mikec (Policajac), inače najbolji u kvalifikacijama, a treća Jasmina Milovanović (Akademac).

Učestvovalo je devetoro seniorskih reprezentativaca. Odsutni su bili Zorana Arunović (pištolj), jer je trenutno na pripremama u Grčkoj , zajedno sa olimpijskom prvakinjom Anom Korakaki, kao i Brankica Zarić (pištolj) i Lazar Kovačević (puška), koji su se razboleli.

Ove godine organizovana su četiri susreta, dva u januaru i dva u martu, dok su u međuvremenu strelci učestvovali na domaćim takmičenjima.

Ocenjujući učinjeno u okviru serije „Susret šampiona“, sportski direktor SSS Dragan Marković kaže:

Cilj nam je bio da strelci kroz ovakva okupljanja održe formu, timski duh i smatram da smo plan ispunili. Generalno gledano, reprezentativci su u dobroj formi, ali ostaje činjenica da nam takmičenja nedostaju. Naši reprezentativci su navikli da formu održavaju kroz zvanična nadmetanja, kojih zbog pandemije koronavirusa nema mnogo ili je rizično putovati na njih. Taj nedostatak smo u određenoj meri nadoknadili „Susretom šampiona“. Vidi se da svi željno očekuju nastavak sezone i prvi naredni turnir - Vojvodina kup, koji će 3. i 4. aprila biti održan u Novom Sadu. Posle toga, početkom maja, sledi turnir u Osijeku, gde ćemo, ukoliko bude uslova ostati i nekoliko dana na pripremama.

Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku, analizirajući rezultate ostvarene na turnirima „Susreta šampiona“, ističe:

Možemo da budemo zadovoljni postignutim. S obzirom da nema takmičenja, kroz koja smo ranije održavali formu, nivo rezultata postignut kako na ovim okupljanjima, tako i u drugim akcijama, je vrlo dobar. Lični treneri su organizovali i zajedničke treninge i sparinge reprezentativaca, međuklupske susrete. Teško je bez učešća na takmičenjima motivisati vrhunske strelce, ali po postignutom vidi se reprezentativci daju sve od sebe da se dobro pripreme za prvi naredni veliki izazov, Evropsko prvenstvo u Osijeku, poslednje kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre.

U aprilu počinje domaća sezona takmičenja malokalibarskim oružjem, kvalifikacijama za finale Kupa Srbije.

Vazdušna puška: 1. Andrea Arsović (Partizan) 251,5, 2. Teodora Vukojević („Čika Mata“) 250,9, 3. Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790) 250,7, 4. Milutin Stefanović („Čika Mata“) 250,6, 5. Milenko Sebić (Novi Sad 1790) 248,6...Kvalifikacije: 1. Vukašinović 628,9, 2. Stefanović 627,7, 3. Sebić 626,3...

Vazdušni pištolj: 1. Dimitrije Grgić (Akademac) 245,4, 2. Damir Mikec (Policajac) 242,5, 3.Jasmina Milovanović (Akademac) 242,3, 4. Duško Petrov (Kikinda) 238,9.Kvalifikacije: 1. Mikec 586, 2. Petrov 573, 3. Grgić 572...

(Kurir sport/Streljački savez Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track