PROMENA U POSLEDNJI ČAS: Dijamantska liga počinje u Gejtshedu umesto u Rabatu!
Foto: AP

ZANIMLJIVO

PROMENA U POSLEDNJI ČAS: Dijamantska liga počinje u Gejtshedu umesto u Rabatu!

Ostali sportovi -

Ovogodišnje takmičenje u atletskoj Dijamantskoj ligi počeće u britanskom gradu Gejtshedu 23. maja, saopštili su danas organizatori.

Prvobitno je bilo planirano da takmičenje počne u glavnom gradu Maroka, Rabatu, ali je taj miting otkazan zbog ograničenja povezanih sa korona virusom.

Predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou rekao je da je ovo veoma važna godina za atletičare, koji se spremaju za Olimpijske igre u Tokiju i za Svetsko prvenstvo sledeće godine u Oregonu.

"Dijamantska liga i naši drugi mitinzi širom sveta pružiće sportistima priliku da se kvalifikuju na takmičenja, zarade bodove na svetskoj rang-listi, kao i novac i nagrade za svoje rezultate", rekao je Kou.

"Svi radimo naporno, u izuzetno teškim i promenljivim okolnostima, da bismo sportistima priredili takmičenja umesto da ih otkažemo", dodao je Kou.

Takmičenje u Rimu premešteno je u Firencu na stadion "Luidji Ridolfi" i održaće se 10. juna, pošto je prestonica Italije domaćin utakmica na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Takodje, miting u Oslu je pomeren sa 10. juna na 1. jul kako bi se uskladio sa planovima Norveške o ublažavanju epidemioloških mera.

Atletičari će se na 13 mitinga boriti za bodove, kako bi se plasirali na finale Dijamantske lige u Cirihu koje je na programu 8. i 9. septembra.

Prošla sezona je prekinuta zbog pandemije korona virusa.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track