ISTORIJSKI USPEH SRBIJE, SIJAJU NEVENA, JELENA I SOFIJA: Tri medalje na FINA Svetskoj seriji u sinhronom plivanju, FENOMENALNO!
Foto: SSPS

sjajne devojke

ISTORIJSKI USPEH SRBIJE, SIJAJU NEVENA, JELENA I SOFIJA: Tri medalje na FINA Svetskoj seriji u sinhronom plivanju, FENOMENALNO!

Ostali sportovi -

Fenomenalno ostvarenje srpske reprezentacije u sinhronom - umetničkom plivanju na FINA Svetskoj seriji u Kazanju!

Najpre je tehnički duet Nevena Dimtirijević i Jelena Kontić ostvario istorijski rezultat, pošto su naše devojke zauzele treće mesto sa ocenama 77.7153 i našle se na pobedničkom postolju iza reprezentacija Japana i Rusije. Isto odličje osvojile su i u disciplini slobodan duet. A onda je naša juniorka Sofija Džipković, koja je prvi put nastupila u seniorskoj konkurenciji, oduševila sve i stigla do srebrnog odličja sa 76.9000 bodova.

Reprezentativke Srbije u sinhronom plivanju
foto: SSPS

Ovim sjajnim rezultatima nastavljen je put ka kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, a trener Svetlana Kontić i naše vredne i talentovane devojke pokazale su da se na njih može i mora računati u godinama koje dolaze.

Naša reprezentacija ostaje u Kazanju i naredne dve nedelje, a potom devojke putuju za Budimpeštu gde će od 10 - 15. maj učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track