KORONA PO DRUGI PUT OSTAVILA KAJAKAŠE BEZ EVROPSKOG PRVENSTVA: Duizburg i Nemačka NISU DALI dozvolu za takmičenje!
Foto: Nebojša Radović / KSS

MALER

KORONA PO DRUGI PUT OSTAVILA KAJAKAŠE BEZ EVROPSKOG PRVENSTVA: Duizburg i Nemačka NISU DALI dozvolu za takmičenje!

Ostali sportovi -

Prvenstvo Evropu u kajaku i parakajaku, koje je bilo zakazano za početak juna, neće biti održano zbog problema sa koronavirusom!

Drugu godinu zaredom Evropska kajakaška asocijacija bila je prinuđena da otkaže EP zbog odluke lokalnih vlasti u Duizburgu, koji je trebalo da bude domaćin najboljim kajakašima Starog kontinenta.

Olimpijske Igre, OI, Milenko Zorić, Marko Tomićević, Kajak, Kajakaši Srbije

- Sa velikim žaljenjem obaveštavamo sve zainteresovane strane o otkazivanju Evropskog prvenstva u kajaku, kanuu i parakajaku sprint za 2021. godinu koje je bilo zakazano za period od 2. do 6. juna u Duisburgu u Nemačkoj. Zbog zdravstvene situacije lokalne vlasti nisu dale saglasnost za organizaciju takvog događaja. Lokalni organizatori Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu sprint, kao i Kajakaški savez Nemačke učinili su sve što je u njihovoj moći da organizuju ovogodišnje seniorsko Evropsko prvenstvo i dočekaju najbolje evropske sprintere u kajaku na jedno od najprepoznatljivijih mesta za kajak i kanu sprint, ali nažalost ti napori nisu bili dovoljni. Grad Duisburg ih je obavestio da ne mogu izdati dozvolu za organizaciju događaja takvog obima s obzirom na trenutnu zdravstvenu situaciju i propise, kako u gradu Duisburgu, tako i u Nemačkoj - stoji u saopštenju evropske kajakaške asocijacije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track