HRVATI PRIZNALI DA SU BANANA DRŽAVA Slavni Francuz divljao po Zagrebu, umalo pregazio policajca, a MUP kaže: Pa svetski prvak je!
Foto: Printscreen

ponizio komšije

HRVATI PRIZNALI DA SU BANANA DRŽAVA Slavni Francuz divljao po Zagrebu, umalo pregazio policajca, a MUP kaže: Pa svetski prvak je!

Ostali sportovi -

Sedmostruki šampion u reliju, Francuz Sebastijan Ožije, napravio je pravi lom u Zagrebu proteklog vikenda.

Francuz je divljao u saobraćaju, napravio niz teških prekršaja, ali nadležni organi rešili da zažmure na jedno oko jer je reč o svetskom šampionu i zbog toga su na žestokom udaru kritika javnosti.

Sebastijan Ožije
foto: Profimedia

Ožije je slavio u pompezno najavljivanom WRC Croatia Rally, ali je tokom održavanja same trke napravio tri teška prekršaja.

U nedelju ujutru je na Aveniji Dubrovnik izazvao sabraćajnu nesreću, kada je naglo prešao u desnu traku bez migavca i tom prilikom udario jedno putničko vozilo. Od siline udara auto u koji se zakucao je odleteo na bankinu kod autobuske stanice. Srećom, prilikom sudara niko nije povređen i utvrđena je samo materijalna šteta.

Francuz se nije tu zaustavio - pobegao je sa mesta nesreće! Počeo je da se raspravlja sa policajcima koji su bili na mestu nesreće, a onda je seo u svoju 700.000 evra vrednu Tojotu kako bi nastavio trku. Policajac je pokušao da ga zaustavi, stao je ispred automobila, ali kada je shvatio da će ga nervozni Ožije pregaziti, bio je primoran da se pomeri i pusti ga da prođe.

Kasnije se pojavila informacija da je Francuz napravio još jedan prekršaj. Naime, Kada je krenuo na takmičenje na jednoj raskrsnici je u punoj brzini projurio kroz crveno svetlo. Za taj prekršaj je dobio novčanu kaznu u iznosu od osam hiljada kuna i jednomesečnu zabranu vožnje u Hrvatskoj.

Martin Huljak iz Službe za bezbednost u saobraćaju potvrdio je da je francuski vozač napravio tri ozbiljna prekršaja i da je zbog toga kažnjen sa ukupno 11 hiljada kuna i da mu je zabranjeno upravljanje motornim vozilom u Hrvatskoj u trajanju od mesec dana.

Huljak je indirektno priznao da su mu progledali kroz prste jer je veliko ime.

"Na kraju krajeva, Bože moj, radi se o svetskom prvaku, nije on bilo ko", rekao je Huljak u HRT-ovoj emisiji Studio 4.

Sebastijan Ožije
foto: Profimedia

Ova izjava izazvala burne reakcije. Hrvatski stručnjak za saobraćaj Željko Marušić ističe da bi u istoj situaciji "običan" vozač prošao daleko gore od Francuza.

"Policija je morala da ga uhapsi odmah nakon što je bezobzirno prošao kroz crveno svetlo, kako bi pokazala da ovde važe zakoni. Međutim, policija je popustila u ime nekog trulog političkog kompromisa. Trebala je da poentira, zaustavi Ožijea, izvuče ka iz automobila i sprovede u pritvor! Za to što je učinio ne treba da mu oduzmu, nego da mu ponište vozačku dozvolu, a komisija treba da proceni hoće li mu ikad više dozvoliti da vozi u Hrvatskoj. Tako bi više profitirali, nego od marketinške koristi ovog relija. Ožije se ovde ponašao kao da je u banana-državi. Uveren sam da se tako ne bi ponašao u Francuskoj", kaže za Net.hr ogorčeni Marušić i dodaje:

"Zbog načina na koji je komunicirao sa policijom i praktično jednom policajcu ugrozio život i mrtav hladan prošao kroz crveno svetlo, Ožije je morao biti uhapšen. Ovako se pokazalo da je njegovo učestvovanje na tom reliju politički i marketinški interes".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track