BORKOVIĆ DO 36 BODOVA U PRVOM VIKENDU TCR EVROPA: Odlična trka, dobri dueli, jaka konkurencija, IDEMO U FRANCUSKU po nove uspehe!
Foto: PR Tim Dušan Borković

počelo je

BORKOVIĆ DO 36 BODOVA U PRVOM VIKENDU TCR EVROPA: Odlična trka, dobri dueli, jaka konkurencija, IDEMO U FRANCUSKU po nove uspehe!

Ostali sportovi -

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nakon prvog trkačkog vikenda koji je održan na stazi Slovakiaring, prikupio je ukupno 36 bodova i u generalnom plasmanu zauzima sedmu poziciju.

Posle prvog dana tokom kojeg je popularni Duca u kvalifikacijama stigao do četvrtog, a u trci do sedmog mesta i osvojio 25 bodova, danas je na svoj konto dodao još 11. Više nego solidan start nove sezone, posebno kada se zna da je Borković još u fazi privikavanja na svoj novi automobil.

Dušan Borković, TCR Evropa
foto: PR Tim Dušan Borković

Vozač NIS Petrol Racing tima u saradnji sa Cometoyou racing u drugoj trci startovao je sa sedme pozicije na osnovu inverznog poretka u kvalifikacijama, a sam tok trke obeležili su brojni dueli u kojima je srpski as bio sa Langeveldom, Homolom i Jelminijem.

Dušan Borković, TCR Evropa
foto: PR Tim Dušan Borković

- Bila je ovo odlična trka puna dobrih duela po kojima možete da vidite koliko je konkurencija jaka. Ostvarilo se ono što sam prognozirao da će se u šampionatu u svakoj trci najmanje deset vozača boriti za postolje. Ovo je prvi trkački vikend I moram da budem zadovoljan, s obzirom na moj novi Audi RS 3 LMS na koji se još navikavam. Idem trku po trku, ali je najvažnije da na svakoj osvojim bodove I uđem u prvih deset. Moja želja je i dalje prvih pet u generalnom poretku i nadam se da će se to ostvaritii već na sledećem vikendu u Francuskoj - rekao je Borković nakon uzbudljive trke u Slovačkoj.

Drugo trkački vikend biće održan 28. i 29. maja na stazi Pol Rikard u Francuskoj.

Kurir sport/G. F.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track