DOBRO POČELE SEZONU: Skijašice Besne kobile Dunja i Anastasija proglašene za Grofice Pohorja
Foto: FB stranica SK Besna Kobila

priznanja

DOBRO POČELE SEZONU: Skijašice Besne kobile Dunja i Anastasija proglašene za Grofice Pohorja

Ostali sportovi -

Takmičari Skijaškog kluba “Besna Kobila” iz Vranja nakon najuspešnije skijaške sezone otvorili su letnju sezonu na fascinantan način.

U Vuzenici su za vikend vožene trke otvorenog prvenstva Slovenije i Svetskog kupa. Prve posle godinu i po dana pauze zbog pandemije korona virusa. Dunja Arsić, članica Ski kluba „Besna kobila“ osvojila je prvo mesto i titulu „Grofica Pohorja“ u kategoriji devojčica do 10 godina, a Anastasija Stojanović prestižnu titulu u konkurenciji devojčica do 14 godina sa dve fantastične vožnje

SK Besna Kobila
foto: FB stranica SK Besna Kobila

.

U kategoriji dečaka do 8 godina Lazar Spasić je osvojio drugo, a u kategoriji dečaka do 10 godina Strahinja Kostadinović je zauzeo peto mesto. Njegov godinu dana stariji brat posle odlične prve vožnje i borbe za zlato nije završio drugu vožnju. “Jedini smo klub koji u sedam ženskih kategorija ima dve pobednice i taj smo uspeh ponovili i drugog dana”, navode iz kluba.

Kod devojčica do 16 godina Emilija Arsić je stigla do petog mesta, a u konkurenciji seniorki Mia Dedinac je zauzela deveto mesto.

U nedelju je za seniore i juniore vožena prva ovogodišnja trka Svetskog kupa na kojoj je predstavnica Skijaškog kluba iz Vranja Emilija Arsić, iako juniorka, zablistala u punom sjaju i osvojila 16. mesto dok je Mia Dedinac posle dva kiksa u prvoj i drugoj vožnji ipak uspela da završi trku na 22. mestu. “Ovo je prvi put da u prvih trideset u svetskom kupu imamo dve takmičarke”, kažu u klubu.

Dok su najstariji vozili Svetski kup oni mlađi su vozili još jednu trku Alpskog kupa Slovenije, Vuzenica Open.

Kod najmlađih dečaka Lazar Spasić nije uspeo da ponovi uspeh od prethodnog dana.

SK Besna Kobila
foto: FB stranica SK Besna Kobila

Dunja Arsić je u nedelju ponovila uspeh i opet bila najbolja u svojoj kategoriji, dok je u istoj kategoriji samo kod dečaka Nikola Kostadinović zauzeo treće, a Strahinja Kostadinović je uspeo da dođe do šestog mesta.

Anastasija Stojanović je bila još ubedljivija nego prvog dana i u svoju kolekciju medalja dodala još jedno zlato. “Na trci Svetskog kupa ispred Svetske Skejt i Roler Federacije, kao i na ostalim trkama tehnički delegati su bili stručnjaci vranjskog kluba, Đorđe Dedinac i Toma Dimitrijević”, kažu u SK “Besna kobila”. Trke su vožene po kiši, što je dodatno zadavalo probleme učesnicima, a učestvovalo je 110 takmičara. U klubu ističu da posle ovakvih rezultata moraju biti zadovoljni jer se vidi trud i rad.

SK Besna Kobila
foto: FB stranica SK Besna Kobila

"Rezultati sada dolaze u kontinuitetu tokom cele godine. Kvalitetan rad sa decom i rad na usavršavanju naših stručnjaka donose nam rezultate na koje smo stvarno ponosni. Iako bez ikakve podrške Grada, države, krovne Federacije pravimo rezultate koji su za ponos. Hvala roditeljima na razumevanju i finansiranju, siguran sam da im kroz vaspitanje, obrazovanje i rezultate dece vraćamo mnogo više od uloženog. Perfektan organizator proteklog je bio SK “Vuzenica” i još jednom im se zahvaljujemo na gostoprimstvu”, saopštili su iz SK “Besna Kobila” u Vranju.

Kurir sport / T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track