VELIKA BOKSERSKA ZVEZDA: Roj Džouns Džunior stiže u Srbiju, biće gost predsednika Vučića
Foto: EPA Joe Scarnici

Poseta

VELIKA BOKSERSKA ZVEZDA: Roj Džouns Džunior stiže u Srbiju, biće gost predsednika Vučića

Ostali sportovi -

Legendarni bokser Roj Džouns Džunior dolazi sutra u Beograd, a u sklopu njegove posete primiće ga i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Biće reči o Svetskom prvenstvu u boksu, koje će ove godine biti održano u našoj zemlji. Roj će biti promoter i zaštitno lice jednog od najvećih i najznačajnijih takmičenja u Evropi.

Roj Džons Džunior, Majk tajson
foto: EPA Joe Scarnici

- Roj Džouns je jedan od najboljih boksera u istoriji i on će biti promoter Svetskog prvenstva. U tom smislu je i dogovoren prijem kod predsednika Vučića, a razgovaraće i o tom događaju. Džouns ne samo što će doprineti imidžu prvenstva već će promovisati i našu zemlju - rekao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Aleksandar Vučić, Nenad Borovčanin
foto: BSS

Podsetimo, Srbija je preuzela domaćinstvo Svetskog prvenstva nakon što Indija nije ispunila svoje obaveze prema Međunarodnoj bokserskoj organizaciji. Bokserski savez Srbije i naša država reagovali su u pravom trenutku i uspeli da se nametnu kao domaćini sjajnog događaja.

- Nakon istorijskog turnira 1978. u glavnom gradu tadašnje Jugoslavije, ovo je drugi put da je naša zemlja domaćin. Osvajanje medalje na Svetskom bokserskom prvenstvu je san svih boksera. I to je u našoj prirodi, da nikad ne prestajemo dok se naši snovi ne ostvare - rekao je Borovčanin.

I dalje drži rekord

Roj Džouns Džunior jedini je bokser u istoriji koji je karijeru počeo u lakoteškoj kategoriji, a uspeo je da osvoji titule u svim teškim kategorijama, uključujući i tešku. On je kao amater bio član reprezentacije SAD na OI 1988. Imao je 75 borbi, 65 puta je pobeđivao (47 nokauta), a poražen je u devet borbi. Džouns je imao značajnu karijeru i kao glumac i reper.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track